Stav série se Znojmem 2:2

O víkendu se odehrála další dvě utkání o udržení. Stav je stále nerozhodný a bude se hrát opět ve Znojmě. V úterý 20.3. od 8 hodin večer. Pokud se do Znojma na utkání chystáte, dejte nám vědět - zajistíme Vám vstupenky. Pište na radim.kominek@bulldogs.cz
V sobotu musely rozhodovat až nájezdy. Do poloviny utkání bylo skóre vyrovnané a soupeři se ve vedení přetahovali. Ve 30. respektive dvaatřicáté minutě se podařilo Buldokům dvěma brankami soupeři odskočit. Znojmu se podařilo snížit až v 53. minutě. Najednou byli Znojemští florbalisté na koni a za tři minutky již bylo srovnáno. Naštěstí se chvíli před koncem trefil Vašek Černoch a poslal tak zápas do prodloužení. Během deseti minut se nerozhodlo a tak přišly na řadu nájezdy. Jako první se trefil znojemský Pánek, na kterého odpověděl Luděk Ondráček. Po pěti nájezdech se nerozhodlo a tak se dostali oba hráči na řadu ještě jednou. Oba byli opět úspěšní. Pravidla neumožňují, aby jeden hráč odjezdil zbytek nájezdů a tak přišla řada na Miru Kladiva. Jeho záměr však znojemský brankář vystihnul. Vítězný gól pak následně s dávkou štěstí trefil Martin Šindelář.

Bulldogs vs. Znojmo   5:6pn

Komentář trenéra domácích Davida Kyzlinka: Vyrovnané utkání, po kterém musel jít někdo do vedení. Zítra je nový zápas.

Komentář trenéra hostí Jana Šťastníka: Takový zápas jsem dlouho nezažil. Ještě v půlce třetí třetiny jsme byli úplně na hadry a chystali se na oslabení 3 na 5. V tu chvíli by na nás nevsadil ani největší gemblér. Jsem rád, že jsme během time-outu pochopili, co tady dneska vlastně máme dělat a ze zápasu udělali drama. Děkuji 130 znojemským divákům, kteří nás přijeli podpořit.
 
 

Nedělní zápas začali lépe hosté. Na první branku ještě odpověděl Jirka Juhaňák. Poté se však hosté dostali do dvoubrankového vedení. Do třetí třetiny nastupovali hráči za stavu 1:3 pro Znojmo.  Jako by trenéru Buldoků polil hráče živou vodou. Nejdříve se jim podařilo srovnat zásluhou Ondráčka a Černocha. Kucharič pak ještě strhnul skóre na stranu Znojma, to bylo ale z jejich strany vše. Nejdříve srovnal opět Luděk Ondráček, do vedení 5:4 poslal Buldoky Vašek Černoch a uklidňující branku přidal Radim Komínek, který se do sestavy Buldoků vrátil na vyřazovací boje. Svým třetím gólem zpečetil stav utkání Luděk Ondráček.

Bulldogs vs. Znojmo 7:4


Komentář trenéra domácích Davida Kyzlinka: První dvě třetiny těžilo Znojmo z našich chyb, ve 3. třetině se nám podařilo naše šance využít a zápas otočit. Důležité bylo obrovské nasazení a bojovnost. Stav série je 2:2.

Komentář trenéra hostí Jana Šťastníka: Dvě třetiny jsme mohli pomýšlet na úspěch, v té třetí jsme byli absolutně bez šance. Jsme si vědomi toho, že proti nám stojí tradiční účastník superligy a ten prostě nesmí sestoupit. Za víkend jsme měli 8 oslabení a další 3 signalizované výhody 6 na 5 proti pouhým dvěma přesilovkám a to nemluvím o tom neskutečném množství standartek, které musíme bránit. Nemyslím si, že by byl takový rozdíl v tom, jak moc týmy hrají tvrdě. Pokud to takhle bude pokračovat, série skončí 4:2 pro Brno a všichni budou spokojení, teda kromě nás. Děkuji našim divákům za vytvoření domácího prostředí.