Slibný start, hořký konec. Muži jedou z Plzně s prázdnou

Buldoci zahájili zápas v Plzni výtečně, ale vedení 3:0 neudrželi a soupeř díky gólu minutu před koncem utkání otočil. Muži se tak vracejí domů s porážkou 7:5.
Jakub Hanák | 13.11.2022

Muži se v Plzni přestavili bez některých opor, jako jsou Michal Valachovič, Miroslav Kladivo nebo Lukáš Kvapil. Přesto úvodní minuty patřily jednoznačně Buldokům. Po osmi minutách už vedli 3:0, prosadili se postupně Jan Černovický, Lukáš Mráz a Filip Sedmera. Jenže domácí nesložili zbraně a zabrali, a ještě před koncem úvodní periody bylo srovnáno.
Ve druhé třetině měli Buldoci mírně navrch. Nejprve jim vrátil vedení svým druhým gólem Lukáš Mráz, ale ve 35. minutě Plzeň vyrovnala. Z trestného střílení se prosadil Matěj Čelakovský. Dvě minuty před koncem druhé části hry však Petr Vaverčák nabil Lukáši Mrázovi a jeden z nejzkušenějších hráčů na hřišti se trefil i potřetí. Celkově se jednalo o jeho šestnáctý gól v 15 zápasech! Díky tomu je čtvrtým nejlepším střelcem soutěže.
Jenže ani on nedokázal zabránit obratu skóre ve třetí třetině. V 53. minutě vyrovnal za domácí Nový a když už to vypadalo, že vše spěje do prodloužení, tak přišla ledová sprcha v podobě gólu na 6:5. 73 sekund před koncem překonal jinak skvělého Haltmara Josef Tomášek a domácí se mohli radovat z prvního vedení v zápase. Buldoci to sice zkoušeli v šesti, ale vyrovnat se jim nepodařilo, naopak výhru Plzně pečetil střelou do odkryté klece Čelakovský.
Buldoci tak ze zápasu, ve kterém prohrávali pouze 73 vteřin, nevybojovali ani bod. Šanci o nápravu budou mít 17. listopadu na domácí půdě proti TROOPERS.