Série se za stavu 2:0 stěhuje do Brna

Buldoci můžou již v sobotu postoupit do finále. Stačí jim k tomu výhra i ve třetím utkání semifinálové série se Znojmem. Avšak poslední krok bývá obvykle nejtěžší.
Jakub Hanák | 16.3.2022

Minulý víkend se A-týmu mužů ve Znojmě dařilo. V prvním utkání semifinálové série zvítězili 3:2 díky dobrému výkonu v obraně a rozhodující brance Adama Konečného pět minut před koncem zápasu. Druhé střetnutí pak musely rozhodovat až nájezdy, ve kterých rozhodl o výhře Bulldogs Petr Zajíček. Zářil také Lukáš Mráz, který vstřelil hattrick. Oba zápasy byly velmi vyrovnané a plné osobních soubojů.

Znojmo se spoléhá na body Jiřího Šrámka. Nejproduktivnější hráč základní části 1. ligy vede kanadské bodování svého týmu také v play off. Na svém kontě má už 15 bodů, z nichž 11 jsou přesné přihrávky. Nejlepším střelcem je Petr Mašek, který soupeřova brankáře překonal už desetkrát. Velmi výrazný je také Štěpán Blažek. V brance pak je jedničkou svého týmu Jan Hándl, ale trenéři Znojma do hry pouští i Lukáše Bauera.

O ofenzívu Buldoků se stará Adam Konečný, který vstřelil v play off už sedm gólů a navrch přidal jednu asistenci. Ovšem stejný počet bodů, tedy 8, má také junior Petr Zajíček, který si v závěru základní části vybojoval pevné místo v sestavě mezi muži. Důkaz toho, že se druhé lajně Bulldogs zatím velmi daří je, že v top 5 kanadského bodování týmu jsou hned čtyři hráči z druhé pětky. K Zajíčkovi se přidávají autor hattricku z nedělního duelu Lukáš Mráz, Tomáš Pešek a obránce Josef Žižka. V brance pak chytá ve velké pohodě Jakub Haltmar.

Utkání ve Znojmě doprovázela skvělá atmosféra, kterou tvořili nejen domácí fanoušci, ale také poměrně početná skupinka brněnských fanoušků. Pojďme v Brně vytvořit ještě lepší kulisu a dotlačit Buldoky do finále!