Série je vyrovnána! Buldoci zabrali a Kladnu nedali šanci

Mužské áčko ve druhém zápase čtvrtfinálové série s Kladnem zabralo a série se přesune do středních Čech za stavu 1:1. Dvěma góly se pod výhru 7:4 podepsala „ďábelská dvojka“ 6 – 66, tedy Lukáš Mráz s Adamem Konečným.
Jakub Hanák | 5.3.2023

Stejně jako v sobotním duelu, jako první se radovalo hostující Kladno. Přesilovku zužitkoval Marek Veselý po skvělé střele z vykroužení, na kterou byl Jakub Haltmar krátký. Buldoci se však nepříznivým stavem nenechali položit, k vidění byl úplně jiný tým než v prvním zápase série. Po jedenácti minutách hry bylo vyrovnáno, opět zafungovala osvědčená spolupráce mezi čísly 6 a 66 – Lukáš Mráz nabil Adamu Konečnému a ten se nemýlil. O šest minut později pak nachytal Ponomareva skvělou střelou z ostrého úhlu Martin Svatoň a Buldoci poprvé v sérii vedli. V závěru úvodní třetiny pak Buldoci skvěle sehráli přesilovou hru, na konci kombinace byl jako vždy Adam Konečný. Po 20 minutách tak domácí vedli 3:1.
Ve druhé periodě Buldoci pokračovali v dobrém výkonu a navyšovali vedení. Konečný s Mrázem si ve 28. minutě prohodili role a Lukáš Mráz prostřelil Ponomareva. Ve 33. minutě vyslal Jan Vojtíšek Michala Pešáka do situace dva na jednoho s Valachovičem, které Pešák vzal na sebe a vymetl horní růžek hostující branky. Šestý gól pak přidal po přesné teči Kladivova pokusu v přesilovce Lukáš Gregr. Stav 6:1 však dlouho nevydržel, po slepených gólech Matěje Stůje a Vojtěcha Nováka bylo před třetí třetinou zaděláno na drama.
Stav 6:3 zůstal v platnosti i přes množství šancí či soubojů na obou stranách až do 56. minuty, kdy snížil při hře bez brankáře hostující Marek Veselý. Na rozdíl od minulého zápasu k vidění nebyl infarktový závěr, na zdraví a psychickou pohodu diváků myslel Lukáš Mráz, který uklidnil domácí hráče i fanoušky trefou do prázdné branky. Konečné skóre tak bylo 7:4 pro Bulldogs a série se příští víkend přesune na Kladno.