Semifinále je tady! Buldoky čekají dvě utkání ve Znojmě

Po úspěšném čtvrtfinále, ve kterém Bulldogs vyřadili Chomutov 3:0 na zápasy, přichází další výzva v podobě semifinále s regionálním rivalem – TJ Znojmo LAUFEN CZ. Série začne na hřišti soupeře, poté se příští víkend přesune do Brna.
Jakub Hanák | 11.3.2022

Vzájemné zápasy mezi Bulldogs a Znojmem měly vždy náboj. Oba týmy se pravidelně potkávaly již dříve v superlize, kde spolu odehrály také sérii play down. Znojemský tým velmi dobře zná také Josef Žižka, který v dresu našeho soupeře vyrůstal. V letošní sezoně bylo Znojmo prvním týmem, který Buldoky obral o všechny body. Buldoci začátkem listopadu prohráli ve Znojmě 8:6. Na výhře našeho soupeře se pěti body podílel Petr Mašek. V odvetě hrané začátkem února se hrálo o druhé místo v tabulce. Buldoci potřebovali výhru za tři body a měli k ní velmi blízko, ale Znojmo gólem v čase 59:59 vyrovnalo na 5:5. Buldokům pak vystřelil v nájezdech bonusový bod Lukáš Mráz, ale Znojmu bod stačil na udržení druhého místa.
Znojmo se do semifinále probojovalo přes Gullivery, které vyřadilo 3:1 na zápasy. Jednalo se o vyrovnanou sérii, ve které padalo mnoho branek. Kanadské bodování týmu v play off vede stejně jako v základní části Jiří Šrámek. Ten vyhrál s 71 body bodování základní části 1. ligy, se 44 asistencemi byl také první mezi nahrávači. Přes 40 bodů v základní části se dostal Vojtěch Procházka, dařilo se také Janu Novákovi. Formu na play off si schoval Štěpán Blažek. Znojmo i v play off střídá své brankáře, do hry zasáhl jak Jan Hándl, tak Lukáš Bauer.
Buldoci svou palebnou sílu rozložili do více lajn, je tedy těžší někoho vyzdvihnout. Kanadské bodování v play off nevede nikdo jiný než Adam Konečný s šesti body, za ním jsou junior Petr Zajíček a Tomáš Pešek. Na dobrou formu z druhé půlky sezony zatím navazuje Lukáš Mráz. V brance se Buldoci mohou spolehnout na Jakuba Haltmara, který se po nepovedeném konci základní části opět chytnul. Bulldogs mají převahu také ve speciálních týmech – zatímco Znojmo má úspěšnost přesilovek 23 %, Brňané proměnili 44 % početních výhod. O tři procenta lepší mají Buldoci také oslabení.

První dva zápasy semifinálové série se odehrají na hřišti soupeře. Sobotní utkání ve Znojmě startuje ve 20:00, sledovat jej můžete pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu. V neděli se začíná už v 17:00, zápas můžete sledovat pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu. Vzhledem k dojezdové vzdálenosti do Znojma též můžete Buldoky podporovat naživo přímo v hale. Komu by vadily vysoké ceny paliv, do Znojma jezdí přímo autobus číslo 108, cena jízdenky je 78 korun. Přijeďte podpořit náš tým v cestě k cíli – postupu do superligy!