Semifinále! Buldoci vyhráli v Chomutově a postupují

A tým mužů uspěl i ve třetím utkání čtvrtfinálové série a Florbal Chomutov vyřadil nejrychlejším možným způsobem. Na severu Čech Buldoci zvítězili 6:3 a mohou slavit postup do semifinále. O krok se tak přiblížili svému cíli – postupu do superligy.
Jakub Hanák | 6.3.2022

275226522_370586581738088_4926971392048754020_n.jpgZatímco v Brně bojovaly ženy v rámci play down, muže čekal čtyřhodinový výlet do Chomutova. Dlouhá cesta však stála za to. První minuty první třetiny nabídly spíše vyčkávací florbal, oba týmy čekaly na chybu soupeře. Skóre otevřeli v deváté minutě Buldoci, když se prosadil obránce Jan Vojtíšek. O chvíli později se Bulldogs podařilo vedení zvýšit, Zajíček vybojoval míček pro Lukáše Mráze, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Jenže Chomutov, hnaný hlasitými domácími fanoušky, dokázal snížit. Přečíslení dva na jednoho vyřešil Melíšek přihrávkou na Skuhrovce, který poprvé v zápase překonal Haltmara. Buldoci si rychle vzali dvoubrankové vedení zpět. Opět u toho byl Petr Zajíček, který vystihl špatnou rozehrávku Chomutova a poslal míček na volného Tomáše Peška. Ten už měl jednoduchý úkol a zvýšil na 3:1. Závěr první třetiny však patřil domácím, kteří byli v tlaku a znovu snížili. Tadeáš Melíšek byl nejdůraznější u brněnského brankoviště a do šaten se tak šlo za stavu 3:2 pro Bulldogs.

Ve druhé třetině měli Buldoci několik příležitostí zahrát si přesilovou hru, ale dokázali se prosadit pouze jednou. Po krásném sólu do středu hřiště se podruhé v zápase prosadil Tomáš Pešek. Jelikož ani Chomutov nedokázal využít svou přesilovku, před poslední dvacetiminutovkou byl stav utkání příznivý pro Buldoky, 4:2.

Ve třetí třetině Chomutov už neměl kam couvnout. Domácí byli aktivnější a dočkali se kontaktní branky, tvrdou střelou překonal Haltmara Rudolf Klement. Severočeši mohli vzápětí vyrovnat, ale Buldoky zachránila tyč. Několikrát musel situaci zachraňovat také pohotový Jakub Haltmar v brněnské brance. Klíčový moment přišel dvě a půl minuty před koncem. Domácí tlačili a snažili se o vyrovnání, ale Adam Konečný vybojoval míček pro Miroslava Kladiva a brněnský kapitán prostřelil brankáře Štěpánka. Gól na 5:3 Chomutov velmi srazil. Ani ne o dvě minuty později se domácí nestihli vrátit včas do obrany a Martin Grlický našel před brankou soupeře úplně osamoceného Kladiva, který podruhé překonal Štěpánka.


Buldoci tak díky dvěma trefám Peška a Kladiva a výbornému výkonu Jakuba Haltmara porazili Chomutov i potřetí a postupují do semifinále! Jejich soupeřem bude jihomoravský rival - TJ Znojmo LAUFEN CZ.