S kapitánem Kladivem o výsledcích, cílech a distanční přípravě

Soutěže i tréninky jsou z nařízení Vlády ČR zatím přerušeny, a tak se sportovci musí připravovat jinak, než byli doposud zvyklí. Nejen o tom jsme se bavili s kapitánem mužů Miroslavem Kladivem. 
DSC0665312.jpgSezóna je přerušená už třetí týden, a s největší pravděpodobností v blízké době nezačne. Jakým způsobem probíhá příprava mužského A-týmu?
Příprava probíhá online – máme k dispozici videa od kondičního trenéra. Dále ve volném čase na sobě pracuji sám a cvičím to, co potřebuji.
 
Chybí ti kontakt s týmem?
Určitě ano. Je to velká změna teď nechodit do kabiny mezi spoluhráče, se kterými se potkávám 4x týdně. S některými si ale ve volném čase napíšu, takže nějaký kontakt je.
 
Kvůli různým karanténám stihli Buldoci odehrát jen 4 zápasy ze 7 možných. Výsledkově se však celkem dařilo, ne?
Měli jsme slušný start v lize. Sice jsme první kolo hráli derby s Gulls, které bývá vždy velice napjaté a vyhrocené, nicméně jsme trpělivou hrou soupeře k ničemu nepustili. Pak následovala Jaroměř, které jsme nedovolili ani skórovat. Z třetího zápasu jsem celkem furt zklamaný, prohráli jsme ve Varech. Zápas byl jako na houpačce, týmy se střídali ve vedení. Rozhodla bohužel třetí třetina, kde jsme Vary nechali odskočit. Poslední zápas před „lockdownem“ bylo derby se Znojmem, které dostálo svému očekávání, a to velkému boji. Tento zápas jsem zažil i z opačné strany, takže můžu potvrdit, že se Znojmo na nás perfektně nachystalo a zápas odjezdilo.
 
Vaší první lajně s Matějem Surkošem, Josefem Žižkou či Adamem Konečným to spolu klapalo. Byli jste se spoluprací spokojení?
Upřímně, já spokojený jsem. S klukama se mi hraje dobře, je super, že vlastně každý z nás může hrát i na jiných pozicích, což je velká výhoda. Je to vidět i na statistikách, že se nám celkem daří. Samozřejmě sem tam nám něco hapruje, ale vždy se to snažíme řešit. Co je ale škoda, že jsme se zatím nestihli sehrát všichni, pátý do lajny se nám často točí.
 
Ve čtyřech utkáních jsi zaznamenal 9 bodů, většina z nich za asistence. Považuješ se spíše za nahrávače?
Určitě považuju. Jako mladší jsem dával více gólů, ale postupem času mi dělalo větší radost na góly nahrávat. Navíc mám kolem sebe kluky, kteří si dobře umí najít místo na hřišti a já je zase umím přesně najít. Góly si spíš nechávám na důležitější zápasy, např. na play off. Takové zápasy mně osobně vyhovují více a lépe se v nich cítím.
 
Pokud se sezona obnoví, cílem zůstává postup do superligy?
Tady se není o čem bavit. Tento cíl tu máme pořád a doufám, že ho zvládneme naplnit, protože tým a sílu na to rozhodně máme.

V čem spočívá funkce kapitána?
Tak spočívá to v tom, že je občas potřeba něco říct. Během zápasu podporovat kluky. Snažím se i pomáhat, když vidím, že někomu něco nejde. Přece jen nějaké zkušenosti mám, tak se je snažím využít a předat.
 
Lukáš Punčochář se rozhodl zkusit štěstí ve Finsku. Nakolik bude Buldokům chybět?
Punča je za mě neuvěřitelný hráč, na to, kolik mu je let. Je to velký dříč a navíc i talent. Takže věřím, že se mu ve Finsku bude určitě dařit a ukáže, co v něm je. Punča bude hrát ve Finsku jen do té doby, než se u nás rozehraje 1. liga. Tím pádem pro nás dobře, že se vrátí rozehraný a ve formě.