Rozhovor: kapitán A-týmu Jakub Marek

Ještě před úvodním buly nové prvoligové sezony vám nabízíme rozhovor s novým kapitánem A týmu mužů, zkušeným obráncem a velkým dříčem Jakubem Markem. 
  1. Jak bys zhodnotil letní přípravu A týmu?
Nevím, jestli to bylo dlouhou předchozí sezonou, ale moc se nás na atletickou přípravu nescházelo, byť tréninky byly poskládány výborně. Teď v hale je to samozřejmě lepší, těžko říct čím to :). Věřím ale, že sezona bude zase dlouhá, že nám neuteče start a kondičku doženeme během nabité základní části.
 
  1. Jaké jsou pro tebe cíle pro tuto sezónu? Jak osobní, tak týmové.
Osobní cíl mám poslední sezony víceméně stejný. Chci aby mě to bavilo, to znamená hrát hodně na míčku a ideálně abychom byli jako kapela a pořád jen vyhrávali. To jsem tedy zároveň zodpověděl cíl týmový.
 DSC03675.jpg
  1. Co pro tebe znamená být kapitánem Buldoků?
Určitě mě pohladilo po duši, že si mě kabina zvolila. Ale v mém pokročilém florbalovém věku už tomu asi nedávám takovou váhu, jako by tomu bylo dříve. Zeptej se mě ale na konci sezony. Pokud dopadne dobře, tak to pro mě bude samozřejmě znamenat hrozně moc.
 
  1. Kterého soupeře z 1. ligy mužů vnímáš jako největšího rivala?
Mám rád zápasy se Znojmem, Kladnem, rád hraju i proti Ústí a Chomutovu (pokud je to v Brně). Letos se ale těším na zápasy proti Troopers a Hattricku. V Hattricku jsem odehrál 5 sezón, v Troopers je dost hráčů, se kterými jsem se během těch 5 sezón v Hattricku potkal. Tyto 2 týmy vnímám jako největší rivaly.
 
  1. Číslo 41 už nosíš několik let, je nějaký speciální důvod, proč sis vybral právě 41?
Nosil ji po většinu své kariéry Martin Hamrlík, teď ji má vyvěšenou pod stropem Zlínského stadionu. Během dětství mě tam brával otec na hokej a tak jsem mohl obdivovat nápaditou hru tohoto subtilního borce.
 
  1. Říká se ti Vinc. Můžeš prozradit, jak tato přezdívka vznikla?
Tohle jméno už je se mnou od samého začátku mého hraní. Tuším, že někteří bývalí i současní spoluhráči ani neznají mé pravé jméno. Jak to vzniklo ale můžu prozradit jen osobně. Rád totiž vykládám historky.
 
  1. Oranžové nebo černé dresy?
Černé.
 
  1. Parkety nebo guma?
1. Guma na VUT
2. Parkety
3. To ostatní