Osmifinále poháru České pojišťovny

Po reprezentační pauze se do kolotoče zápasů vrátil A-tým Buldoků pohárovým utkáním v Opavě. Místní tým S.K. P.E.M.A. Opava uvítal hosty z Brna v prokřehlé hale při základní škole v úterý večer a nutno podotknout, že podal sympatický výkon. I přes to si ale Buldoci dokráčeli pro pohodlné vítězství a další tři body do tabulky osmifinálové skupiny.
Utkání začalo ve slušném tempu a hned z kraje první třetiny se mohli domácí dostat do vedení. Rozhodčí totiž už posílali Kladiva na trestnou lavici, ale domácí útočník zašel za rozhodčími a vysvětlil jim, že k žádnému faulu nedošlo. Jeho pěkné gesto fair-play tak uchránilo Buldoky od problémů hned na startu utkání. Na druhé straně už doopravdy fauloval Kostolány a hosté přesilovku, i když se štěstím, využili. Koutný trefil z levého křídla konstrukci branky a odražený míček za vlastního brankáře srazil domácí Balner. V 8. minutě se hezky od pravého mantinelu uvolnil domácí Dzierža a skrytou střelou překvapil Sekaninu. Klid Buldokům vrátily slepené branky Koutného a navrátilce Mendreka, které nedělilo ani 40 vteřin. V 15. minutě se uvolnil na pravém mantinelu opavský Pavlík, jeho výpad ještě Sekanina zvládl, ale na dorážku Musialeka už byl krátký. Dvoubrankové vedení hostům vrátili ještě do první přestávky dobře napadající a nahrávající Juhaňák a střelec Mendrek.

Druhé dějství začalo opatrněji, domácí začali pozorně bránit a hosté nekombinovali s potřebnou přesností. Klidový stav rozetnul až ve 26. minutě Kladivo, když se štěstím propálil od levého mantinelu domácího brankáře. Za minutku už to bylo zase jen o dvě branky. Na trestné lavici pykal za faul holí Koutný, Brno se chtělo až moc dostat do brejku i v oslabení, ale hloupá ztráta poslal do této situace paradoxně v přesile hrající domácí. Kostolány se s nabídnutou šancí nerozpakoval a míček doslova přišpendlil pod víko. O tom, kam se bude utkání ubírat, definitivně rozhodly následující minuty. Nejprve Koutný našel ze středu volného Coufala a ten ve své oblíbené pozice v pádu zvýšil na 6:3, poté sólo akci z levé strany zakončil chytrou kličkou Sládeček a nakonec se dobře zorientoval v předbrankovém prostoru Křiva. Po 40 minutách tak vedli hosté 8:3 a o dělbě bodů bylo všem přítomným jasno.

Třetí třetina byla bohužel nejhorším dějstvím a to ne jen proto, že padla jediná branka. Pod dojmem pohodlného náskoku začala být hra zejména ze strany Brna až příliš lehkovážná. Náběhy už nebyly tak razantní a kombinaci upozadila snaha o individuální prosazení. Buldoci měli několik slibných šancí, ale většinou volili příliš komplikované nebo pomalé řešení a domácí obrana je stačila zblokovat. Poslední gól tak padl až 9 vteřin před koncem. Jako už po několikáté v utkání se uvolnil do středu Grlický a naservíroval lahůdku pro mladého Surkoše. Jeho střela do odkryté branky tak dala výsledku konečnou podobu 3:9. Poslední utkání pohárové skupiny sehrají Buldoci doma proti Otrokovicím.  

S.K. P.E.M.A. Opava - itelligenceBulldogs Brno  3 : 9   (po 
třetinách: 2:4, 1:4, 0:1)
branky: 8. Marek Dzierža (Jan Mazur), 15. Martin Musialek (Petr Pavlík), 27. Štěpán Kostolány (Jan Mazur) - 6. Karel Balnar vl., 9. Jiří Koutný (Jiří Bauer), 10. Jakub Mendrek (Josef Žižka), 18. Jakub Mendrek (Jiří Juhaňák), 26. Miroslav Kladivo (Vilém Nonn), 28. David Coufal (Jiří Koutný), 35. David Sládeček (Jiří Juhaňák), 40. Jan Křiva (Vilém Nonn), 60. Matěj Surkoš (Martin Grlický); rozhodčí: Roman Sladký - Radek Vybíhal
vyloučení: 1:2; využití: 1:1; v oslabení: 0:0
diváků: 115
zásahy brankářů: Vladimír Černín 7, Matěj Martínek 14 – Michal Sekanina 14


tahejsnami-web-–-kopie.png