Povinné tři body. Buldoci porazili Aligators

Mužský A tým potvrdil roli favorita a proti dalšímu jihomoravskému týmu nezaváhal. Aligators Klobouky porazil 7:4, čtyřmi body se blýskl Adam Konečný.
Jakub Hanák | 12.12.2022

V první třetině Aligators spíše bránili a Buldoci tlačili do připravené obrany. První velkou šanci dostali až v přesilovce ve 14. minutě, kdy skóre otevřel střelou ze své oblíbené pozice Adam Konečný. Jen o chvíli později Buldoci překazili rozehrávku Aligators, míček se odrazil k Matyáši Němcovi a ten technickou střelou překonal Rychlého a zvýšil na 2:0.
Do druhé třetiny vstupovali Buldoci s výhodou přesilové hry, kterou dokázali přetavit ve třetí gól. Kladivo nabil na střelu z první Matyáši Němcovi a ten málem protrhl brankovou síť. Ve 25. minutě se poprvé prosadili také hosté, Matyáš Zouhar ukořistil míček na půlce a z dorážky vlastní střely překonal Haltmara. Odpověď Bulldogs však na sebe nenechala dlouho čekat. Přečíslení tří na jednoho vyřešil Konečný přihrávkou na Jakuba Vitka, který neměl problém trefit odkrytou branku a zvýšit na 4:1. Další góly ve druhé třetině už diváci neviděli, více ze hry v závěru třetiny však měli hostující Aligators.
Úvod do třetí periody byl velmi divoký. V rozmezí minuty a 31 sekund padly hned čtyři góly, dva do každé branky. Nejprve přidal pátý gól Lukáš Mráz, který od levého mantinelu překvapil Rychlého střelou pod ruku. Za hosty se poté rychle po sobě trefili Antonín Šmerák a střelou z dálky také Pavel Zbořil, ale drama nedopustil Michal Valachovič. Ten do puntíku okopíroval gól Lukáše Mráze a stav utkání byl 6:3. V 53. minutě vykřesal naději pro Klobouky zkušený Jakub Gremmel. Aligators mohli přidal i pátý gól, ale Haltmarovi pomohla horní tyč. Než stihli jít Aligators do šesti, tak museli posedmé vytahovat míček z vlastní branky. Konečný zpoza branky našel Romana Chovana, který nadvakrát překonal Rychlého a upravil stav na 7:4. Další gól už nepadl, a tak si Buldoci připisují do tabulky 3 body za vítězství 7:4.
V příštím kole je čeká cesta do Ústí, které je aktuálně druhé s čtyřbodovým náskokem na čtvrté Bulldogs.