PLAY OFF ZAČÍNÁ: Cesta za Superligou je tady

BRNO – Až na pár menších výpadků zvládli základní část 1. ligy mužů naši Buldoci dobře. Jak si ale povedou v rozhodujících chvílích sezony? To zjistíme už tento víkend!
Panna, nebo orel. Slepice, nebo vejce? Brno, nebo Exelsior Havířov? Za nás jednoznačně ORANŽOVÁ SÍLA BULDOČÍ! Naši muži jdou na hradby bránit krutou steč Havířovských. Ti se do čtvrtfinále dostali až za minutu dvanáct po výhře 2:1 na zápasy nad Znojmem v prvním kole vyřazovací části. Kdysi Superligový tým podlehl 4:7 a 5:11. Bude tato palebná síla týmu z moravskoslezského kraje ale stačit?
Přestože jsou hosté na tom střelecky dobře, žalostně trpí jejich obrana. Nastříleli 177 branek. A stejný počet gólů inkasovali. Hnát vše do útoku zjevně nestačí, jinak by s takovým počtem vstřelených gólů Havířovští byli výše než na osmé příčce.
To naši Buldoci jsou po základní části druzí, nastříleli 154 branek a inkasovali 111krát. Stále tedy převládá naše produktivita nad inkasovanými brankami. Kouče Davida Kyzlinka navíc může těšit úspěšnost přesilovek – 43,2 %, takže devatenáct branek (soupeř jen 22,9 % a 11 fíků). Jestli v něčem náš čtvrtfinálový sok ale vyniká, je to schopnost dostat se do oslabení. 133 trestných minut oproti našim 81 mluví za vše.
Děsí vás stále 177 gólů Exelsioru? Nemusí! Jejich nejlepší střelec Matěj Černý skóroval třicetkrát, náš ostrostřelec Adam Konečný zaostává jen o dvě branky! Vynikáme i na postu brankářů. Během základní části jsme točili tři (Kryštof Bartek, 12 výher, Ruldof Turiak, 5, Michal Bartoň 4). Na opačné straně barikády museli zakleknout čtyři maskovaní muži: Denis Jasiok, 9, Vojtěch Stefan, 2, David Lipowski, 1, Michal Kolář, 1). Tedy například i Bartoň vychytal stejně výher jako tři ze čtyř gólmanů hostů dohromady. A co teprve takový Bartek...


Faktor fanoušci

A ještě jednou věcí se můžeme pyšnit. Úžasnými fanoušky, jenž nás ženou hlava nehlava celou sezonu za našim cílem a snem. Návratem do Superligy mezi Vítkovice, Mladou Boleslav, Chodov či Tatran. Mezi smetánku českého florbalu. Kromě míry fandění můžeme toto tvrzení podpořit i statistikou. Průměrně na naše domácí mače chodilo v základní části 189 fandů, v Havířově jich bylo průměrně o 22 méně. Tak co, spolu jsme sezonu začali, spolu ji i dotáhneme do vítězného konce? Naši borci potřebují vaši podporu i nyní. V těžkých vyřazovacích časech.


ROZPIS ZÁPASŮ
Bulldogs Brno Florbal Exelsior Havířov
sobota 7. března od 19:00 | SH SportPoint Brno

Bulldogs Brno – Florbal Exelsior Havířov
neděle 8. března od 17:00 | SH SportPoint Brno

Florbal Exelsior Havířov – Bulldogs Brno
sobota 14. března; čas a ani hala zatím neurčeno

Florbal Exelsior Havířov – Bulldogs Brno
neděle 15. března; čas a ani hala zatím neurčeno