Oslabené Jaroměři došly v závěru síly, máme osmou výhru v řadě

BRNO – Vyrovnané utkání s Jaroměří rozsekli Buldoci až v poslední dvacetiminutovce a poosmé v řadě z utkání odchází vítězně.
Velký šok čekal Buldoky hned se začátkem utkání, když vyšlo najevo, že Jaroměřští přijeli pouze v desíti hráčích se dvěma gólmany k tomu. Od začátku tak více než útočný preferovali obranný styl. „Bylo jasné, jaký bude jejich herní plán. Od toho se také od začátku drželi. Bohužel prvních 30 minut utkání jsme se s tím nebyli schopni vyrovnat,“ vysvětloval nastalou situaci náš kouč David Kyzlink.
 
První dvacetiminutovka byla tak vyrovnaná, že skončila nerozhodně 2:2, v té druhé šli domácí tři a půl minuty před sirénou do vedení na 4:3. Tato branka Josefa Žižky byla důležitá, poněvadž sloužila jako jakýsi obranný val před dalšími brankami soupeřů z Jaroměři. Ti se znovu dokázali prosadit až gólem na 4:9, více už zápas nezdramatizovali. „Zlepšili jsme pohyb, Jaroměř fyzicky odešla, a proto jsme si mohli připsat opticky pohodlné vítězství,“ doplnil ještě Kyzlink.

Nutno dodat, že i přes menší počet hráčů se soupeř prezentoval kvalitní hrou, což uznal i jejich trenér Martin Klapka. „Chtěl bych poděkovat klukům za jejich heroický výkon v desíti lidech, který jsme zvládali dvě třetiny. Bohužel ve třetí nám došly síly a soupeř nás v závěru přehrál.“
 
Další utkání nás čeká už tento pátek, muži vyrazí do Českých Budějovic, které jsou desátí, v neděli doma vyzvou Petrovice.