Naše hra je každým utkáním lepší

Jeden ze dvojice nejstarších v nově tvořeném týmu Bulldogs, který si odbývá svoji premiéru v nejvyšší tuzemské soutěži. Není rozhodně žádné ořezávátko, již od roku 2011 hrál 1. ligu mužů. Dnes si představíme Jana Vojtíška.
Ahoj Honzo, v předposledním zápase jste hráli výjezdní utkání v Hodoníně, kam přijel lídr tabulky ACEMA Sparta Praha. Jak toto utkání hodnotíš?
Utkání i přes prohru hodnotím pozitivně. Myslím, že kdyby nebylo pomalejší první třetiny, tak by utkání v závěru bylo o něco dramatičtější. Nicméně si myslím, že naše hra je každým utkáním lepší.
 
Jihomoravské derby bylo k vidění ve sváteční neděli. Hrálo se doma se Znojmem, které se na úkor Bulldogs udrželo v Superlize. Bylo to cítit v tomto zápase?500-vojtas.png
Myslím si, že zápas měl dobrou atmosféru, také pro to, že se jednalo o důležité body pro týmy spodní části tabulky.
 
S florbalem jsi začínal v Ostravě a poté si přestoupil do Paskova. Jaké byly začátky?
V FBC Ostrava jsem hrál do juniorské kategorie a po neúspěšném dobývání mužského Áčka jsem odešel na farmu ostravských týmů do Paskova, kde jsem začal s mužským florbalem.

Následně jsi přestoupil do FBŠ Hattrick Brno a zde si vydržel řadu let. Co chybělo k postupu do Extraligy?
Do Hattricku jsem odešel kvůli studiu a nedomníval jsem se, že bych měl na extraligový florbal. Proto jsem rovnou pokračoval v první lize a strávil jsem tam výborných 6 let.
 
V letní přípravě na sezónu 2018/19 přišla nabídka z  Bulldogs. Věděl si, že bude mladý kádr, který bude bojovat o nižší příčky, co tě přesvědčilo k přestupu?
Po loňské neúspěšné sezoně jsem si řekl, že je čas na změnu. Věděl jsem, že v Bulldogs bude tým velmi mladý, ale neviděl jsem v tom žádný problém.
 
Jaký je tvůj nejsilnější zážitek z florbalu?
Pravděpodobně všechny medailové úspěchy na letních turnajích s týmem Gymnázium Chomutov.
 
Další utkání bude proti Vítkovicím na jejich hřišti, k tomu ještě televizní utkání. Co čekat a jak se těšíš na první TV utkání?
Z televizního utkání si nedělám žádnou těžkou hlavu. Nemyslím si, že bych byl nijak vyhledáván hledáčky objektivů televizních kamer. Zápas si myslím, že bude dobrý. Budeme mít šanci se ukázat před týmem z vrchní části tabulky.
 
Další utkání se odehraje na hřišti Vítkovic v 18:00. Bude se jednat o televizní utkání, které budete moci sledovat na ČT sport.
Vitkovice-vs-BB.png