Na play off se strašně těším, říká Filip Sedmera

Za týden odstartují vyřazovací boje. Buldoci si svého soupeře vyberou v pondělí po 15. hodině, jednou z možností je také brněnské derby s Gullivers, které by si přál i útočník Filip Sedmera. Jak hodnotí základní část a jaká je příprava na play off?
27.2.2023

IMG_7140.jpgBuldoci mají za sebou základní část, umístili se se ziskem 49 bodů na třetím místě. Jak bys shrnul základní část sezony a jak ji hodnotíš?
Tuto sezónu hodnotím kladně, i když ne vždy to bylo růžové. Vždycky, když jsme se drželi nějakého game planu, tak nebyl problém dominovat ve většině zápasů, ale zároveň jsme z první „čtyřky“ porazili jen Hattrick Brno, takže v tomto ohledu nic moc.

V posledních zápasech jsi nastupoval po boku juniora Martina Svatoně a veterána Lukáše Gregra. Vyhovuje vám tato spolupráce?
Tato spolupráce se mi velmi líbí, protože si s klukama rozumím i mimo palubovku, takže se mi hraje po jejich boku velmi dobře.

Jak se těšíš na playoff a jak se na něj připravuješ?
Na play off se strašně těším, už jenom kvůli tomu, že to minulý rok o kousek nevyšlo a letos máme znovu tu šanci se porvat o Superligu a už ji konečně urvat. Na play off se připravuju nejvíce na tréninku s týmem a pak individuálně v posilovně.

Proti kterému týmu, ze kterých je možno vybírat, by sis zahrál ve čtvrtfinále nejraději?
Já osobně bych si rád zahrál čtvrtfinále proti Gullivers Brno, protože na takovéto derby by přišlo určitě hodně lidí, kteří by zaručeně vytvořili skvělou atmosféru.

220F0496-F948-46A4-A07A-0F3C1558E564-(2).jpgV průběhu základní části 1. ligy jsi vstřelil 8 gólů, ani jeden však na domácí půdě. Jak si to vysvětluješ? A zlomí se to v play off?
Ano, střelecky se celkově trápím, ale z toho, že jsem doma ještě nedal gól, si nic nedělám. Důležité je, že se daří lajně a následně celému týmu a jako lajna teďka body sbíráme. Já určitě doufám v to, že se to zlomí, už je totiž na čase a teďka by se to hodilo nejvíce.

Máš nějaký rituál před každým zápasem?
Rituál jako takový nemám, ale před každým zápasem si rád udělám chvilku jenom sám pro sebe, abych přepnul do zápasového módu.

Co je podle tebe největší zbraní týmu do playoff, a co je naopak třeba ještě vypilovat?
Naší největší zbraní je síla celého týmu s výbornými individualitami, o které se můžeme vždycky opřít. Vypilovat určitě musíme přesilovky a oslabení, protože tato dovednost ve velké řadě rozhoduje takhle důležitá utkání.

Guma nebo parkety?
Za mě určitě parkety, ale nesmí být zalepené od házenkářského vosku, pak bych hrál raději na trávě :-D