Na otázky odpovídal další navrátilec ze Znojma-Josef Žižka

Josef Žižka se podobně jako Mira Kladivo vrací do Buldoků po angažmá ve Znojemském klubu.
B r n o - Zdravím, po ročním angažmá ve Znojmě ses vrátil zpět do Brna, co tě vedlo k návratu?

Nenaplněná očekávání a neshody, to byl asi hlavní důvod pro odchod ze Znojma. No a pro návrat do Bulldogs bylo hlavním důvodem skloubení práce a florbalu, znalost prostředí, zájem klubu o mou osobnost no a v neposlední řadě pomoc klubu, kde jsem odehrál několik sezón, k návratu do superligy.

Co očekáváš od příští sezóny?

Očekávám, že se hodně zapotíme, rozhodně to nebude procházka růžovým sadem tak jak si možná někteří myslí. První liga je úplně jiná liga, hraje se tu jiný florbal, než na který jsme byli doteď zvyklí. Myslím, že to pro nás bude velká zkouška.

Jak sis sednul s omlazenou kabinou?

Tak tohle je spíše otázka na kluky, ale myslím si, že je to v pohodě (smích) s více než půlkou se už známe z minulých sezón. Takže ví, co jsem zač. (smích)

Máš nějaké osobní florbalové cíle, které bys chtěl během příští sezóny splnit?

Osobní cíle nemám, chci jen co nejvíce pomoci k tomu, abychom se vrátili zpět do superligy. Ač tento cíl bude velmi těžký je potřeba k němu přistupovat s respektem a pokorou, ale zároveň sebevědomě a odhodlaně.

Co si myslíš, že se od tebe očekává?

Pomoc, rada, názor, komunikace, klid, střela. Toto jsou slova, která by měla popisovat můj příchod.

Chtěl bys něco vzkázat divákům, než to celé vypukne?

Asi jen to, že první liga je taky liga a my se budeme co nejvíce snažit, aby to příští rok byla zase superliga, a když nás v tom přijdete podpořit, budeme moc rádi. 

-Filip VOloveco