Muži si poradili se Znojmem, ženy stále čekají na výhru

Oba A-týmy mají za sebou další utkání. Ženy odehrály v sobotu zápas na hřišti FbŠ Bohemians, body však domů po prohře 2:9 nepřivezly. Naopak muži slaví, tři body do tabulky jim přibudou po výhře 5:3 nad Znojmem.
Jakub Hanák | 4.10.2020

Ženy: FbŠ Bohemians - BulldoIMGP503320.jpggs Brno 9:2
Buldočky utkání v Praze nezačaly dobře. Už ve druhé minutě prohrávaly, prosadila se Vatahová. Delší pasáž bez velkých šancí zakončila brankou domácí hráčka Poláková, která o chvíli později překonala brněnskou obranu i podruhé. Bohemians tak šly do šaten s vedením 3:0 po první třetině.
Ani vstup do druhé třetiny hostujícím hráčkám nevyšel. Po dvou minutách vedly Pražanky už 5:0. Brňanky se však nevzdaly a stále bojovaly o lepší výsledek. Smůla se jim však lepila na paty – pěkná střela skončila na brankové konstrukci. Navíc další branku Bílozelených vstřelila Kadidlová a na 7:0 upravila chvíli před koncem druhé třetiny Vaníčková.
Branky Bočanové a Vatahové však definitivně odsoudily Bulldogs k porážce. Naše snaha však byla odměněna, čestný gól hostí vstřelila zkušená Yvona Dostálová. Následně měly oba týmy možnost přesilové hry, skóre se ale neměnilo. Poslední gól zápasu a finální podobu skóre dala Michaela Žáková, která využila přečíslení 2 na 1.
Dvě branky byly na vítězství málo, a tak Buldočky po čtyřech utkáních stále čekají na první výhru.



71.jpegMuži: Bulldogs Brno - TJ Znojmo LAUFEN CZ 5:3
Za to mužům se dařilo. Motivace napravit prohru v Karlových Varech byla na hráčích znát. Poslední možnosti vidět florbal naživo využilo velké množství diváků, kteří hnali hráče v černém k vítězství. K vidění byl pohledný florbal, plno hezkých šancí na obou stranách. Do utkání lépe vkročili Buldoci, na první branku jsme nemuseli čekat ani minutu. Po nádherné střele se prosadil Tomáš Pešek. Domácí měli několik příležitostí, ta největší však skončila na tyčce. Zaváhání v brněnské rozehrávce dokázali Znojemští využit a na 1:1 vyrovnal Polehňa.
Ve druhé třetině se poprvé po vynucené pauze objevil Lukáš Punčochář, a jeho přítomnost byla velmi znát. To stejné platí i pro Ondřeje Lorence, který byl nejaktivnějším hráčem na hřišti. Na další branku jsme si museli počkat, ale stálo to za to. Secvičenou přesilovkovou akci zakončil přesnou střelou pod víko Adam Konečný. Do kabin se tak šlo za příznivého stavu 2:1.
Ve třetí třetině Buldoci naprosto domilovali. Obměněná sestava obraně hostí často zatápěla. Na 3:1 zvýšil tečí Punčochářovy střely Petr Koláčný. Znojmo však z poměrně nenápadné akce snížilo a bylo zaděláno na drama. Hosty několikrát podržel skvěle chytající Bauer, avšak na nádhernou individuální akci Surkoše už byl krátký. Bývalý kapitán vzal míček na vlastní polovině, projel mezi čtyřmi hráči soupeře a s přehledem zakončil. Ani toto dvoubrankové vedení nevydrželo moc dlouho, Znojmo se dostalo na dostřel po gólu Kuchariče. Žádné drama však nechtěl připustit Petr Koláčný, který podobně jako Surkoš prošel obranou Znojma jako nůž máslem a Sportpointem zněla populární písnička „Né, pětku né“. Bulldogs už zbývajících pět minut odehráli zkušeně s míčkem na hokejce a Znojmo tak jelo domů bez bodů.


Ohlasy po utkání                                                                                       Sestřih branek
   


Ohlasy po utkání                                                                                       Sestřih branek