Muži první mečbol neproměnili

Áčko v pátém zápase play-down se Znojmen podlehlo hostujícímu celku 2:4.
B r n o - Muži do utkání vstoupili aktivněji než jejich rival. Dokázali si vypracovat několik dobrých příležitostí a udávali tempo zápasu. Do dobré šance se dostal Surkoš, ten ovšem osamocen před hostujícím brankářem svou šanci zahodil. Prvním střelcem zápasu se tak po báječné idividuální akci stal Dominik Sláma, který při svém výběhu překonal dva obránce a krásně zakončil solo akci do horního růžku branky. Do šaten se tak šlo za hubeného vedení domácích.

Do druhé třetiny buldoci naskočili pouze ve 4 hráčích, protože Dominik Sláma si ještě odpykával trest za sekání z první periody. A Znojmo přesilovku dokázala využít čtyři vteřiny před koncem Slámova trestu, po nahrávce Žižky se přesně trefil Tomáš Kucharič. Do druhé dvacetiminutovky však i mimo přesilovou hru vstoupilo Znojmo výrazně aktivněji než doposud. Přesto se do vedení zpět dostali domácí. Grlický přihrával Tomáši Peškovi a ten krásnou střelou trefil pravou šibenici Hándlovy brány. Znojmo ovšem velmi rychle srovnalo stav. Po špatné rozehrávce se míček dostal až k Tomáši Kucharičovi a ten nabídnutou šancí nepohrdnul. O dvě minuty později pak Znojmo potrestalo už druhou přesilovku v tomto zápase a dostalo se po kombinaci Šindelář - (opět) Tomáš Kucharič poprvé do vedení.

Bulldogs ve třetí třetině neustále zvyšovali svůj tlak a snažili se o vyrovnání. Naděje na prodloužení držel v posledních minutách i brankář Filip Kuhn který skvěle zneškodnil Šindelářův únik. Buldoci sice nitky hodně utahovali, gól minutu před koncem do prázdné brány z hole Martina Šindeláře však znamenal vítězství hostujícího mužstva. Série se tak za stavu 3:2 pro Brno bude vracet do Znojma, a to konkrétně ve čtvrtek 11.4. od 20:00.


Bulldogs Brno - TJ Znojmo LAUFEN CZ 2:4
branky: 17. Dominik Sláma, 29. Tomáš Pešek - 21. Tomáš Kucharič, 31. Tomáš Kucharič, 33. Tomáš Kucharič, 60. Martin Šindelář; rozhodčí: Martin Both - Vladimír Černín; vyloučení: 3:4; využití: 0:2; diváků: 365; zásahy brankářů: Filip Kuhn 18 - Jan Hándl 24; po třetinách: 1:0, 1:3, 0:1;

-Filip Volovec