Muži přetlačili TROOPERS a berou tři body

Buldoci uspěli v brněnském derby proti TROOPERS, ve vyrovnaném utkání dokázali být efektivnější v zakončení a zvítězili 5:4. Třemi body se blýskl Adam Konečný.
Jakub Hanák | 17.11.2022

První třetina patřila Buldokům. Ti měli výhodu nadupané domácí haly a hlasité fanouškovské podpory. Buldoci po většinu času tlačili, ale šance byly k vidění na obou stranách. Poprvé se v utkání prosadili TROOPERS, skóre otevřel po přihrávce Beránka zpoza branky Jiří Knotek. Po třiceti sekundách však bylo vyrovnáno, chybnou rozehrávku TROOPERS potrestal jedovatou střelou k tyči Matyáš Němec. Po další půlminutě se pak Buldoci dostali do vedení, z podobné střely se prosadil Josef Žižka. Ani to domácím nestačilo, Konečný nabídl míček osamocenému Lukáši Mrázovi a ten zkušeně zasunul balonek za ležícího Melichara. Po první periodě tak Buldoci vedli 3:1.
Jenže první polovina druhé třetiny jim úplně nevyšla a TROOPERS se dostali zpět do hry. Nejprve využila přečíslení dvou na jednoho dvojice Petr Kadlec – Petr Voltner a ve 28. minutě vyrovnal Jakub Peška. Důležitý moment však přišel ve 37. minutě, kdy vedení vrátil zpět na stranu Bulldogs Adam Konečný. V poslední minutě pak ještě Lukáš Mráz tečoval střelu Petra Vaverčáka a Buldoci odskočili před druhou přestávkou do vedení 5:3.
Třetí třetina nabídla ještě velké drama. TROOPERS rychle snížili zásluhou Jiřího Knotka. Smolařem třetiny byl Jan Černovický, který hned dvakrát trefil tyč Melicharovy brány. Brankovou konstrukci však nastřelili také hosté. Ti to v závěru zkoušeli v šesti, ale neúspěšně, Buldoci udrželi vedení 5:4 a připisují si do tabulky tři body. Aktuálně jim přísluší čtvrtá pozice, ale na druhé Ústí ztrácejí jen pouhý bod.