Muži mají za sebou první dva pohárové zápasy

Mužský A-tým odehrál dvě domácí utkání v rámci Poháru Českého florbalu, na hale Sportpoint se představily Superligové týmy Otrokovic a FBC Ostrava. Ze dvou utkání Buldoci vytěžili 2 body za výhru v prodloužení proti Otrokovicím.
Jakub Hanák | 23.8.2020

Panthers Otrokovice do Brna přijeli minulý pátek a v jejich kádru nechyběli ani našim fanouškům velmi dobře známá jména – Petr Koláčný a Martin Grlický.
První branku utkání vstřelili po sedmi minutách hry hosté, kteří potrestali zaváhání brněnské defenzivy. Vedení jim však nevydrželo příliš dlouho, po pěkné přihrávce Němce se poprvé v A-týmu prosadil Filip Sedmera. Ve druhé třetině i přes několik šancí branka nepadla.
Zato ve třetí třetině se skóre měnilo velmi rychle, o důležitý gól na 2:1 se opět postarala dvojice Němec-Sedmera, avšak tentokrát se jejich role prohodily. O vyrovnání se o pár minut později zasloužil Martin Grlický. Otrokovice byly velmi blízko vedení v utkání, ale Bartek vychytal Vykopala v trestném střílení a podržel Buldoky nad vodou. V základní hrací době další branka nepadla a šlo se do prodloužení, hraného 3 na 3.
Mnoho prostoru znamenalo mnoho šancí – obrovskou příležitost měl Grlický, ale jeho bývalý spoluhráč v bráně Buldoků, Kryštof Bartek, jej vychytal. Neuběhla ani minuta a hrdina utkání Filip Sedmera rozsekl remízu ve prospěch brněnského celku, který tak získal 2 body za výhru v prodloužení nad superligovým týmem Otrokovic.

Bulldogs Brno vs. Panthers Otrokovice 3:2pp


O týden později pod Špilberk dorazii severomoravský tým FBC Ostrava. První třetina nabídla relativně vyrovnanou hru, na dva góly hostí dokázal zareagovat pohotovou dorážkou Lukáš Punčochář. Druhá třetina bohužel patřila výhradně hostům, kteří rychle odskočili do tříbrankového vedení. Na 5:1 poté zvyšoval Malajka, který se podílel na 5 z 8 branek Ostravy.
Ve třetí třetině si FBC své vedení zkušeně pohlídalo. Na 6:1 mohl zvýšit Sládek, ale stejně jako minulý zápas Bartek, i Turiak v trestném střílení obstál. Ostravský gólostroj to však nerozhodilo a pár minut před koncem na tabuli svítilo skóre 1:8. Symbolický gól jako poděkování věrným fanouškům vstřelil neskutečnou ránou v poslední minutě Jan Vojtíšek, který upravil skóre do finální podoby – 2:8.
I přes nepříznivý výsledek a chybějící opory jako Kladivo, Žižka nebo Konečný odehráli Buldoci pěkné utkání.

Bulldogs Brno vs. FBC ČPPP Ostrava 2:8


Další pohárové utkání odehrají Buldoci ještě před startem ligy ve čtvrtek 27.8. od 19 hodin ve Znojmě.