Muži jsou průběžně druzí a vzkazují:”CHCEME ZPĚT SUPERLIGU!”

BRNO – Loňská sezóna jim nevyšla, a tak se brněnští Bulldogs museli stěhovat z nejvyšší soutěže. Do 1. ligy. Letos ale podnikají vše pro to, aby se mezi elitu vrátili. Jak říká nejen bodový tahoun Konečný, cílem je návrat do Superligy.
 
Jak by poznamenal nejeden milovník filmu Pelíšky: „Rozkaz zněl jasně.“ V případě našeho A-týmu to platí tuplovaně. Postup mezi českou florbalovou elitu pomalu není rozkazem, ale povinností. Přestože se zprvu mohlo zdát, že to půjde samo, po úvodním mači s Kladnem (prohra 4:6) borci přepnuli do rychlejšího módu a snaží se dokázat, že je jim 1. liga malá. Prozatím minimálně výsledkově. „Po nevydařeném prvním prvoligovém utkání na Kladně jsme přenastavili hlavy a některé naivní věci a pasáže hry mažeme,“ popisuje nejproduktivnější hráč týmu Adam Konečný.
 
Tomu za 33 bodů, z toho 23 branek, patří jedenácté místo v produktivitě celé ligy, o pozici pod ním je se ztrátou jediného bodu za 13 branek a 19 asistencí Martin Grlický, další hráč Brna. Za sebou pak nechávají bývalé reprezentanty či legionáře, jež v minulosti působili i v zahraničí. Brankáři Michalu Bartoňovi patří v lize sedmé místo. 
 
Po nevydařeném zápase s Kladnem přišla šestizápasová šňůra výher, kterou utnul až Sokol Jaroměř. Celkově tým dua Kyzlink – Ramšák z osmnácti zápasů vyhrál hned patnáct, z toho jednou v prodloužení (7:6pp nad Budějovicemi), ve třech pak prohrál (s Kladnem, Jaroměří a Karlovými Vary). Nejvyšší výhry dosáhl Konečného tým nad Exelsiorem Havířov (bývalé Torpédo; výhra 14:11, pozn. red.).
 
Na steč
Summa summarum, 44 bodů a druhé místo v tabulce. Na vedoucí Karlovy Vary ztrácíme čtyři body. „Naším cílem je postoupit zpět do nejvyšší soutěže a prozatím se nám to alespoň výsledkově daří. Přesto dokážeme zápas dost zdramatizovat,“ netají se Konečný skutečností, že i s papírově slabšími soupeři dokážou se spoluhráči válčit vyrovnaně, ne-li se dostat do nepříjemné situace a v utkání prohrávat.  
 
Jak čtyřiadvacetiletý útočník přiznává, loni byly jejich zápasy formou „o nás bez nás“, tedy, že sice hráli, ale k míčku se moc nedostali. Letos je ale situace opačná – jsou to právě Buldoci, kdo určuje podobu a ráz hry. Tvoří a jsou více na míčku. „Je to pro nás velmi dobrá zkušenost, ale taky změna, se kterou jsme se museli poprat,“ přiznává nezvyk.
 
Play off přichází
„Potřebujeme zabrat a kousnout se, přichází druhá polovina sezony, play off. A to je mnohem důležitější než první část,“ dodává. Do konce základní části zbývá osm mačů, přičemž pokud půjde vše dobře, v předposledním mači si to rozdáme s prvními Vary a popereme se o vedoucí pozici v lize. A v posledním kole před vyřazovací části máme šanci na reparát s Kladnem. 
 
„Všichni věříme, že se nám to povede, snažíme se soustředit jen na nás,“ zní z brněnské kabiny. A mladí borci, odhodlaní dokázat kam navzdory jedné nevydařené sezoně patří, nezapomínají ani na své věrné podporovatele: „Velké díky si zaslouží všichni fanoušci a členové klubu, kteří nás podporují a pomáhají nám – jste skvělí!“ vzkazuje za všechny Konečný. 
 
Teď už jen vydržet a nepolevit, borci! Po Novém roce jedou muži do Havířova za Slovanem, kde rozehrají svůj první mač roku 2020 už 4. ledna, doma se nám představí 19. 1. proti Jaroměři. I té mají co vracet.