Muže čeká výjezd do Chomutova

Dalekou cestu mají před sebou Buldoci, které čeká netradičně ve čtvrtek dohrávka 13. kola v Chomutově. Utkání začíná ve 20:00.
Jakub Hanák | 8.12.2021

Buldoci si po šestnácti zápasech drží s 41 body druhou příčku v tabulce, lépe je na tom jen Ústí, které má však o zápas více. Chomutov je aktuálně šestý se ziskem 31 bodů. Severočeši dokázali vyhrát pětkrát v řadě, jenže v posledních dvou zápasech padli, nad jejich síly bylo Ústí a překvapivě také Torpedo Havířov. Z pohledu individuálních statistik se nejvíce daří Tomáši Novotnému, který vstřelil 18 branek a s 28 body vede také tabulku kanadského bodování týmu. Body sbírají také Jakub Štěrba, Petr Linc, Ondřej Šarša a Tadeáš Melíšek. V brance se prostřídali Jan Štěpánek s Martinem Frühbauerem.
Buldoci si aktuálně drží šňůru čtyř utkání s výhrou v řadě, avšak o vítězi muselo v posledních dvou zápasech rozhodovat až prodloužení, respektive nájezdy. Lídrem individuálních statistik je s přehledem Adam Konečný, který je sedmý v bodování celé 1. ligy a jeho 22 branek jej dostalo mezi top 6 střelců soutěže. V posledních zápasech se daří také zkušené dvojici Miroslav Kladivo – Josef Žižka, avšak budou se muset obejít bez parťáka Martina Grlického, který je momentálně ve Finsku, kde na mistrovství světa reprezentuje Slovensko. O kvalitě brněnské obrany pak vypovídá fakt, že jen Kladno dostalo v dosavadním průběhu 1. ligy méně branek. Lví podíl na tom samozřejmě má také skvělý Jakub Haltmar v brance.
Buldoky dělí pouhý bod od prvního místa. Podaří se jim vrátit do čela tabulky?
Utkání můžete sledovat pomocí online textového přenosu nebo přes živý videopřenos. Zápas startuje ve čtvrtek ve 20:00.