Kyzlink pokračuje u A-týmu

"...máme rozdělanou práci", říká v rozhovoru lodivod prvního družstva Buldoků David Kyzlink. Co plánuje v přípravě na sezónu a jaké jsou cíle?

Uplynulá sezóna byla tvá první v pozici hlavního trenéra v seniorské kategorii. Jak bys tuto sezónu, byť nedohranou, zhodnotil s odstupem a co sis z ní odnesl do budoucna?

S odstupem a po nějakém vnitřním rozboru nemohu sezonu příliš hodnotit právě díky jejímu nedohrání. Bohužel tím pádem nebyl naplněn cíl, jaký jsme před sezonou měli, což byl návrat do Superligy. Beru to tak, že máme rozdělanou práci a jsme v její polovině. 


Už jste začali s přípravou na novou sezónu?

S klasickou přípravou, tak jak ji všichni známe jsme zatím začít nemohli, protože situace nám to stále neumožňuje.


Jak tedy příprava v aktuálním období vypadá?

Aktuálně hráči dostávají k dispozici 3-4x týdně video tréninky připravené od našeho kondičního trenéra. Bereme to jako individuální přípravu na letní přípravu.


Co v rámci přípravy plánuješ?

Na květen, červen a červenec jsou naplánované jak kondiční tréninky, tak i tréninky v hale s hokejkou. V srpnu se chceme zúčastnit přípravného turnaje Czech Open a dále plánujeme přípravná utkání, ideálně se Superligovými týmy. Dále nás v srpnu čeká pohár, což z pohledu přípravy budou další kvalitní utkání. Poté již první víkend v září začíná prvoligová sezona.


S jakými ambicemi jdeš do nové sezóny?

Nemůžeme mít žádné jiné týmové ambice, než postup do Superligy. Dále bych chtěl s jednotlivými hráči pracovat na jejich individuálním hráčském rozvoji. V minulé sezoně v tomto ohledu udělalo mnoho hráčů velký pokrok a věřím, že v nich je ještě daleko víc.


V čem vidíš největší prostor pro zlepšení?

Určitě chceme dál pracovat komplexně (obrana-útok, individuální dovednosti). Co se týče herního projevu, určitě chceme být daleko více přímočaří v přechodu do útoku a v jeho zakončení, myslím, že toto nám loni trochu chybělo a i proto některá vítězství byla taková "hubená".


V klubu působíš i jako sekretář, stíháš kromě pracovních povinností a trénování i něco jiného – jaké máš koníčky?

Pokud se stane to, že je volná chvíle, tak rádi s přítelkyní zajdeme do kina, divadla nebo na dobrou večeři. Dále se ve volné chvíli rád věnuji četbě beletrie. Snažím se sledovat i další sporty, hlavně hokejovou NHL a fotbalovou anglickou Premier League.


Dozvěděli jsme se, že tě zajímá také historie, jaké období a proč?

Ano, to je pravda :-) Nejraději mám období českého středověku.
 

Fyzička nebo práce s míčkem?

Práce s míčkem


Guláš nebo svíčková?

Guláš


Blondýnky nebo brunetky?

Brunety


Léto nebo zima?

Léto


Trestné střílení nebo pětiminutový trest?

V případě výhody pro nás pětiminutový trest, v případě výhody pro soupeře trestné střílení