Krajcigr: Budeme se snažit sérii ukončit

Máme za sebou úvodní dvě utkání letošního play-off a zatím se může zdát, že byl výběr soupeře dobrou volbou.  Nyní se série stěhuje do Prahy na sportovní halu Děkanka.  V minulém roce si Buldoci z této haly odvezli jedno vítězství a jak napověděla první dvě utkání, lehké to nebude ani letos.  
Obě domácí utkání měli Buldoci dobře rozjetá, ale v závěru se brněnští fanoušci přece jen trochu strachovali o výsledek. Dobré začátky, ale následně jakoby se vedením uspokojili.
„Úplně si nemyslím, že bychom v průběhu zápasu pod vlivem vedení nějak výrazně zvolnili tempo, to se spíše Bohemka ocitla pod dost silným tlakem a jejich hra se tak hodně přiostřila, pro nás pak bylo obtížnější zakončovat a při nich stálo tak trochu štěstí. Na základě toho se jim pak dařilo dotahovat se. Obě utkání jsme až do úplného konce odehráli naplno, play-off se nehraje na konkrétní výsledky, ale na počet vyhraných utkání, takže my jsme byli po víkendu s výsledkem maximálně spokojeni.“ Uvádí k průběhu utkání útočník Radek Krajcigr.
Hra se, především ve druhém utkání, hodně přiostřila.  Zdálo se, jakoby byli hráči Bohemians lehce frustrovaní a snažili se někdy až moc. Nejeden „modrák“ si odnesl snad každý hráč.
„Souhlasím. Já jsem si z víkendových duelů odnesl domů nejen dvě výhry, ale také tolik omlácenin, že by je ani ten nejlepší matematik nespočítal. Ostrá hra Bohemky byla pravděpodobně reakcí na nevydařený vstup do této čtvrtfinálové série, my chtěli hrát florbal, ale bohužel jsme se pak museli jejich stylu hry tak trochu přizpůsobit, jinak by nás dolámali,“ ohlíží se za zápasy Krajcigr.
Na střídačku se po zkrácení trestu vrátil emotivní trenér zelenobílých Michal Jedlička. „Jelikož mám s Bedlou a hrou za Bohemku osobní zkušenost, dovoluje mi to brát ho trochu s odstupem. Samozřejmě, že ho vnímám, jeho většinou ani nejde nevnímat, ale neberu to od něj zas až tak negativně, jako třeba někteří. Je to svérázná osobnost, já ho mám svým způsobem rád, přináší do florbalu emoce a to není vyloženě špatně. Někdy to přehání, ale kluci ho berou a o tom to je.“ Uvádí k trenérovi soupeře brněnský střelec. Do Prahy pojede první tým Buldoků s náskokem, který se bude snažit navýšit. Bohemians ale jistě týdenní prostor využili k přípravě a především ke zlepšení úvodní třetiny. Pražský tým bude kupředu hnát také publikum, které v Brně pomohlo Buldokům. S čím tedy pojedou do hlavního města brněnští florbalisté? „Jelikož víme, že se Bohemka může prosadit pouze ze standardních situací, přesilovek, nahozených míčků z půlky a pak možná ve hře 6 proti 5, tak jsme se podle toho zařídili. Budeme se snažit sérii ukončit v neděli.“ Dodal rozhodně trenér Buldoků, Rosťa Kohút.