Konečný se vrátil ve velkém stylu! Buldoci porazili Kladno

Buldoci v taktické bitvě přetlačili Kladno 4:3 a berou velmi důležité 3 body do tabulky. Poprvé od loňské baráže se v soutěžním utkání představil Adam Konečný, a svůj návrat okořenil hned dvěma brankami!
Jakub Hanák | 20.10.2022

Buldoci určili směr utkání už v první polovině úvodní dvacetiminutovky. Důraznou hrou a napadáním dělali soupeři velké problémy. V páté minutě rozjásal diváky na hale SportPoint právě Adam Konečný, který využil přesnou ranou přesilovou hru. V deváté minutě se pak stejný hráč prosadil také podruhé a mohl si užívat skandování svého jména. Ve 12. minutě pak těžil z dobrého napadání Lukáš Mráz, kterému soupeř namazal přesně na florbalku. Sám na ose si pak dokázal poradit s brankářem Janouškem a poslal Buldoky již do tříbrankového vedení.
V závěru první třetiny se hosté však začali pomalu dostávat do hry. Zlepšenou hru si přenesli také do druhé periody, ve které se jim rychle podařilo snížit. Nejasné situace na brněnském brankovišti využil pohotový Filip Ullmann, který dokázal prostřelit blok domácí obrany. Klid na hokejky Bulldogs mohla dodat parádní trefa Lukáše Kvapila ve třicáté minutě, ale hned v následujícím střídání hosté opět korigovali. Na 4:2 snížil Hugo Hübner. Více branek však druhá dvacetiminutovka nenabídla.
Třetí třetina byla nejvíce taktická, ubylo gólů a k vidění byly spíše zajištěné obrany. Drama zařídil v 54. minutě proměněným nájezdem Filip Ullmann, ale i přes několik šancí na obou stranách diváci žádnou další gólovou střelu neviděli. Buldoci si tak připisují veledůležité 3 body do tabulky a posouvají se na páté místo. O víkendu je pak čeká derby s šestým Znojmem, takže se jistě máme na co těšit.