Ke skalpu Vítkovic nechybělo moc

Brněnští buldoci se 27. ledna na domácí palubovce utkali s aktuálně třetím týmem tabulky, a nechybělo moc aby body zůstaly v Brně.
Buldoci začali zápas o něco aktivněji a v 7. minutě se i dočkali odměny. Po přihrávce Žáka poslal Jan Galuszka Brno do vedení 1:0. Vítkovice ovšem nebyly zaskočeny, a místo toho aby Bulldogs využili branky a dostali se do tlaku, tak Vítkovice začali udávat tempo. Nejprve na 1:1 vyrovnával Hájek, a o minutu později stav zápasu otáčel Delong. Podobný přístup jako Vítkovice ale zvolili i domácí, a tak ve 13. minutě vyrovnával Šomodi a o třicet vteřin později poslal Brno opět do vedení Ulman. Do konce třetiny však bohužel domácí náskok neudrželi a po vlastní brance Lorence a přesné střele Lukáše Hájka se do šaten po první periodě odcházelo za stavu 3:4.

Ve druhé dvacetiminutovce bohužel udeřili jako první hosté. ve 22. minutě zvyšoval na dvoubrankový rozdíl Marek Brauer. Domácí poté nedokázali využít první přesilovku zápasu a do konce druhé části zápasu se už nic zásadního nestalo.

Vítkovice začali i třetí třetinu aktivněji, a dost nadějně obléhali Mazánkovu bránu. Ten ovšem míček za svá záda nepustil a ve 45. minutě to naopak byli buldoci kdo dokázal překonat brankáře soupeře. Michálek asistoval překvapivé střele Martina Žáka a Gurkovský musel tahat míček ze své sítě. Za stavu 4:5 domácí velmi dobře obléhali hostující svatyni, a tři a půl minuty před koncem zkoušeli vyrovnat i v šesti hráčích v poli. Gurkovský už ovšem za svá záda míček nepustil, naopak poslední branku zápasu vstřelil do odkryté klece Marek Brauer.

Oproti prvnímu zápasu s Vítkovicemi jsme ale mohli vidět skvělý florbal ze strany domácích a viditelné zlepšení určitě pomůže Buldokům v dalších bojích o body.


MAD_1486.png

-Filip Volovec