Katastrofální vstup do zápasu. Buldoci nestačili na BUTCHIS

Mužskému A týmu první zápas v novém roce vůbec nevyšel. O všem rozhodla již první třetina, kterou pražský tým ovládl v poměru 5:0. Konečný stav byl 11:3.
Jakub Hanák | 8.1.2023

Buldoci nevstoupili do nového roku dobře. O sestavě oslabené o několik juniorů, kteří vybojovali bronz na švédském turnaji Gothia Cup, ale posílené o novou posilu Lukáš Gregra, nestačili na lídra tabulky. Rozhodnuto bylo prakticky už po 20 minutách, během kterých BUTCHIS vstřelili hned pět branek. Buldoci byli všude pozdě, nedařily se jim přihrávky ani střely a soupeř je nekompromisně trestal z brejků. Nepomohlo ani střídání brankářů.
Do druhé třetiny vstoupili Buldoci lépe, dokázali svého soupeře stíhat a přitvrdili v soubojích. Přesto BUTCHIS ovládli i druhou periodu, avšak poměr již nebyl tak hrozivý. Hosté se prosadili čtyřikrát, domácí Buldoci dvakrát. První gól Bulldogs vstřelil po nádherné kombinaci celé pětky Michal Valachovič, o druhý se postaral Lukáš Mráz.
Ve třetí třetině byla k vidění naprosto vyrovnaná hra, ale Buldokům to již k ničemu nepomohlo. BUTCHIS přidali desátý a jedenáctý gól. O třetí míček v Jurcově síti se postaral po přihrávce Surkoše Michal Valachovič. Konečný stav utkání tak byl 11:3 pro hosty, v jejichž týmu zářilo hlavně duo Jakub Černý (3+1) a Petr Novotný (0+5).
Nyní se musí Buldoci oklepat a příští víkend v tradiční jihomoravské bitvě porazit Znojmo.