Jakůbek: Snažím se docílit individuální a týmové pohody

Patří k nejzkušenějším hráčům v lize. První play-off odehrál v roce, který mají někteří jeho spoluhráči v rodném listě. Nyní se lodivod Buldoků Aleš Jakůbek chystá na vyřazovací boje s Bohemians. 
Patříš k nejzkušenějším hráčům v týmu, kolikáté play-off to bude?
 
Tak to už ani nepočítám :) Asi tolikáté, kolikátou hraji sezonu, tuším tedy, že 19. playoff. Ale vzpomínám si, že ve dvou sezónách ve Švýcarsku se po základní části hrávala ještě nadstavba a play off začínalo až semíčkem Z nadstavby jsme se tenkrát ani jednou do semíčka neprobojovali. Tak záleží, jak to člověk bude brát. Sedmnáct nebo devatenáct :)
 
 
Připravuješ se na vyřazovací boje nějak speciálně?

 
Ještě trošku víc než v průběhu celé sezony podřizuji vše, hlavně rodinný život, florbalu. Za to zůstanu manželce a dceři velkým dlužníkem a vážím si jejich enormní podpory. Také doufám, že v celém play off nebudu muset absentovat v žádném zápase (aniž bych byl zraněn), jak tomu bylo dvakrát v sezoně. Jinak se speciálně nepřipravuji, jen se snažím docílit individuální a týmové pohody, abychom mohli všichni předvést naše maximum.
 
 
Jsou pro tebe zápasy v play-off jiné (v čem), nebo to bereš jako další zápas sezóny?
 
Samozřejmě jiné jsou. Změní se celková atmosféru uvnitř i okolo týmu. Přibudou rituály, emoce pracují daleko více a v neposlední řadě jde v play off o celkový výsledek za sezonu. Teprve podle tohoto výsledku se zhodnotí celá sezonní práce. Pevně doufám, že se atmosférou play off "nakazí" i fanoušci a na Vodove jich bude zase plno jak jsme zvyklí a ne jak tomu bývalo při některých zápasech základní části. Velký dík už teď patří Kalouskovic fan klubu, pro takové je radost hrát.
 
 
Proč jste si vybrali Boheminas? Má na to vliv i loňské play-off?
 

Šlo o rozhodnutí kabiny a myslím si, že loňská vítězná série s Bohemkou hrála u každého hráče při rozhodování svou roli. V play off je i hlava (psychika) důležitou nedílnou součástí hráče a může se výrazně podespat na kvalitě předvedeného výkonu. 
 
 
Jak jsi spokojený s umístěním po základní části, případně výkony, které jste v ní podávali?

 
Celkově šly naše výkony oproti posledním dvěma sezónám nahoru. Stále se však nevyvarujeme výkyvům, ať už v celých zápasech, nebo jejich částech. Jsem rád, že jsme se vešli do první čtyřky, ale jak už jsem uvedl výše, až po play off se můžeme bavit o případné spokojenosti :) Náš cíl zůstává nadále stejný a spokojen budu jen s jeho dosažením.logo-ruce-web.jpg