Hráčské změny v A-týmu

Příprava na sezónu je v plném proudu. Někteří hráči ji však v Bulldogs nezahájili. Jaké změny se událi během jarní přestávky se dozvíte níže.

 







Změny v kádru

Vedení klubu se dohodlo na prodloužení smlouvy s těmito hráči, Alešem Jakůbkem, Jiřím Juhaňákem, Jiřím Bauerem, Davidem Coufalem, Filipem Kuhnem, Jakubem Mendrekem, Janem Gráblem, Davidem Hrazdirou, Lukášem Jalovým. Registrujeme oboustranný zájem k jednání s mateřskými kluby o prodloužení působení hostujících hráčů Josefa Žižky a Davida Sládečka. Nabídku nové smlouvy se naopak rozhodli neakceptovat dlouholeté klubové opory Martin Komenda a Martin Koutný, s jejichž odchodem přicházíme o zkušené hráče, ale zase se otevírá prostor i čas pro převzetí odpovědnosti za klubové výsledky zástupcům střední a mladší generace hráčů. Dále již v týmu nebudou pokračovat Ondřej Veselý, Marek Pexa, Jakub Gregor, Adam Konečný a Dominik Šmarda. Do přípravy se zapojila pětice juniorů Kryštof Bartek, Miroslav Kladivo, Petr Voltner, Ondřej Krejčí, Jan Novotný. V případě příchodů hráčů, máme zájem o působení zkušeného útočníka Davida Hausera a talentovaného obránce Dana Částka, v přípravě bychom také chtěli vyzkoušet Filipa Horáka. Jednání s dalšími vytipovanými hráči intenzívně probíhají a o případných příchodech budeme postupně informovat.
 


Spolupráce s kluby

Byla prodloužena dohoda o spolupráci se Znojmem v 1.lize mužů a Gullivers v národní lize, v obou případech počítáme pro sezónu 15/16 s cíleným zapojením méně vytížených hráčů širšího extraligového kádru formou střídavého startu, případně perspektivních juniorů na hostování.
 

Letní příprava

Již druhý rok probíhá v areálu sportovního gymnázia Botanická a nově v bazénu na Kraví hoře pod vedením kondičního trenéra Milana Pírka. Drobnou pro klub pozitivní změnou je nově uzavřená dohoda s vedením této prestižní brněnské střední školy zaměřené na studium pro vrcholové sportovce o prohloubení vzájemné podpory a spolupráce. V plánu přípravy jsou dva "letní" turnaje v Ostravě a Brně, jež absolvují převážně mladší hráči a počítáme s účastí na prestižním Czech Open v Praze. Před startem sezóny jsou aktuálně v jednání také čtyři přípravné utkání ve Švýcarsku s kluby NLA (mj. bývalým klubem Aleše Jakůbka Grasshopers Curych) a také několik přípravných utkáních s kluby v našem regionu, jejíž rozpis bude brzy zveřejněn. Bohužel v období kondiční přípravy také registrujeme zranění kolena Vítka Hrubého, jehož čeká operace a dlouhodobá rekonvalescence, naopak se pozitivně
 jeví průběh rekonvalescence již proběhlé reoperace " vypadávajícího" ramena Davida Sládečka.
 

EuroFloorballTour 2015

Po několika letech kdy Brno patřilo ženskému mezinárodnímu florbalu se díky zájmu a dohodě s vedením ČFbU podařilo do Brna přivést, malé mistrovství světa v podobě EFT mužů a juniorů v listopadovém termínu a klub se stal společně s regionální florbalovou unií oficiálním spoluorganizátorem. Vedení reprezentačního družstva mužů také zvažuje uskutečnění před turnajového soustředění v zázemí naší haly SportPoint s ubytováním v sousedícím hotelu Avanti.

11256456_916190851734420_2114743276_n.jpg   11258947_916190705067768_1603060175_n.jpg   11271937_916190788401093_664172559_n.jpg