Drama s dvoubodovým koncem. Buldoci přetlačili Chomutov

V zápase s Chomutovem se Buldoci museli obejít bez několika hráčů základní sestavy, jmenovitě kapitána Miroslava Kladiva (jehož zodpovědnost na sebe převzal Adam Konečný), Josefa Žižky, Michala Pešáka nebo Tomáše Peška. Šanci naopak dostala šestice juniorů Adam Zukal, Jan Svoboda, Petr Zajíček, Petr Šubrt, Petr Vaverčák a Adam Vágner. I s jejich pomocí získali Buldoci dva body za výhru 8:7 po prodloužení.
5.2.2022 | Jakub Hanák

Skóre utkání se měnilo už po 16 sekundách. Lukáš Mráz na půlce obral soupeře o míček, okolo dvou dalších prošel a poslal míček brankáři pod ruku. Bulldogs se tak velmi rychle dostali do vedení 1:0. V páté minutě už to bylo o dvě branky poté, co junior Petr Zajíček vystihl přihrávku hráčů Chomutova a běžel sám na branku. Jeho kličku sice brankář Šrámek přečetl, ale míček zůstal ležet přímo před ním. Zajíček se tak dostal ještě k dorážce, která už prošla až do sítě a mladý útočník tak mohl slavit spolu s burácející tribunou svůj první gól mezi muži. Bulldogs pokračovali v tlaku, chtěli ještě navýšit své vedení. Jenže zapomněli na zadní vrátka a po rychlém protiútoku snížil Tomáš Novotný. Chomutov postupně vyrovnal hru a po divokých prvních minutách přišlo uklidnění hry. V dobré šanci byl po parádní stahovačce na středu hřiště Mráz, ale na svůj druhý gól v zápase si musel ještě počkat. Když neuspěl ani Sedmera, museli se Buldoci po 20 minutách spokojit s vedením 2:1.
Druhá třetina byla na góly mnohem bohatší. Buldokům vrátil dvoubrankový náskok přesný zásah juniora Jana Svobody, který svižnou střelou vymetl pavučinky u bližší tyčky. Jenže ani tentokrát Bulldogs nevydržel dvojnásobný náskok dlouho. Ani ne po minutě snížil Petr Linc. Po ukázkové akci druhého útoku se však mohla hala Sportpoint radovat počtvrté. Petr Zajíček si našel volný prostor před brankou a po přihrávce Konečného poslal míček za Šrámkovy záda. Hostům se podařilo opět snížit. Buldoci totiž zaspali při rozebírání soupeře při rozehrávce a školáckou chybu potrestal Tadeáš Melíšek. Zaváhání o chvíli později však předvedl také Chomutov, který odevzdal míček napadajícímu Svobodovi. Ten jen předložil balón Matyáši Němcovi a ten ho uklidil do odkryté branky. Střídání střelců pokračovalo, tentokrát se prosadil chomutovský Tomáš Novotný, který snižoval na 5:4. Buldoci dostali k dispozici přesilovku, kterou využil přesnou ranou Martin Grlický. Hosté se opět snažili o snížení, ale to jim překazil několika skvělými přesuny Matěj Faltus v brněnské brance. A tak přišla další radost na opačné straně, po rychlém průniku po křídle se přesně trefil třetí brněnský junior – Petr Vaverčák. Do šaten se tak šlo za stavu 7:4 pro domácí Bulldogs.
Na první pohled pohodlné vedení Buldokům bohužel dlouho nevydrželo. Nejprve ve 42. minutě zkompletoval v přesilovce hattrick chomutovský Tomáš Novotný. Jen o minutu později už to bylo jen 7:6, po zmatcích v obraně Bulldogs se podruhé v zápase prosadil Petr Linc. Následně byla k vidění vyrovnaná hra, vyložených šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Aktivnější byli domácí, ale střela Němce na bližší tyč si cestu za Šrámka nenašla. V 56. minutě však přišlo to, čeho se brněnští fanoušci obávali – chomutovské vyrovnání. Faltus se v brance točil jak jen mohl, ale na dorážku Tadeáše Melíška už byl krátký. V infarktovém závěru mohl Chomutov rozhodnout, ale v ideální příležitosti se hostům nepodařilo uklidit míček do odkryté branky. Závěrečný tlak Chomutova naštěstí Buldoci přestáli.
Utkání tak za stavu 7:7 muselo rozhodnout prodloužení. V něm Bulldogs dlouho drželi míček a nakonec se také zaslouženě dočkali vítězného gólu. Lukáš Mráz nabral rychlost, utekl soupeři a situaci dva na jednoho vyřešil s přehledem střelou na vzdálenější tyč. Buldoci si tak i s přispěním gólů od několika mladých talentů ponechávají dva body za výhru 8:7 po prodloužení.