Do Brna se chystá Havířov

Přesně týden od zápasu v Havířově proti místnímu Torpedu přivítají brněnští Buldoci doma druhý havířovský celek – TJ Slovan Havířov. V minulém zápase Buldoci přišli jako poslední tým o titul neporaženého družstva. Proti Torpedu se postavili bez zkušených hráčů jako Kladivo nebo Mráz a soupeř je zaskočil důraznou hrou a bojovností. Bulldogs v Havířově prohráli 7:6 po prodloužení.

Slovan Havířov se zatím v nové sezoně trápí. Po osmi kolech má v tabulce jen 4 body a spolu s městským rivalem Torpedem sdílí poslední místo. Jediným týmem, který Slovan dokázal porazit, byla v šestém kole Jaroměř. Za prohru po prodloužení s Letkou pak získal Slovan bod. Ofenziva Severomoravanů stojí na jediném muži – teprve osmnáctiletém Františku Kycovi, který v osmi zápasech vstřelil 8 branek a přidal 7 asistencí. S velkým odstupem je na druhém místě v kanadském bodování s osmi body zkušený Michal Kozelský. V brance se Havířov stejně jako Buldoci opírá o mladého gólmana, devatenáctiletý Lukáš Vrba si vzhledem k postavení svého týmu v tabulce drží slušná čísla.

Zatímco Havířov z osmi utkání jediné vyhrál, Buldoci z osmi utkání jediné prohráli. Teď se teprve ukáže síla brněnského týmu. Jeho jádro okolo kapitána Miroslava Kladiva s Josefem Žižkou, Lukášem Mrázem, Adamem Konečným a Martinem Grlickým má však dostatek zkušeností a překvapivá prohra s posledním týmem tabulky by pro ně neměla být problémem. Adam Konečný se s 20 body drží na třetím místě prvoligové produktivity, v tabulce střelců mu s 15 brankami patří druhé místo. Střelecky se daří také Matyáši Němcovi, tabulce nahrávačů vévodí obránce Jan Vojtíšek. V posledních zápasech se velmi daří také urputnému bojovníkovi Tomáši Peškovi. Celkově je brněnský tým dobře poskládaný – vyrovnané je složení mladých i zkušených hráčů, nahrávačů i střelců. Proti Slovanu bude cílem Buldoků zvítězit, zapomenout na prohru s Torpedem a udržet si první místo v tabulce 1. ligy.

Partnerem utkání je Florbal.com - florbalová speciálka na ulici Hlinky 34
Florbal.com pro členy Bulldogs připravil na nadcházející sobotu speciální akci. Více informací najdete v členské sekci