Derby vyznělo lépe pro soupeře

V pondělí večer se před televizními kamerami střetli Buldoci se Znojmem. Oba týmy hnala dopředu bouřlivá atmosféra. Více sil jak v publiku, tak na hřišti měli Znojemští.
V první třetině dohrávky 2. kola Tipsport Superligy měli více ze hry Buldoci. Tlak se jim ale nepodařil přetavit v gól. Domácí museli přečkat tři oslabení, a i ve druhé třetině byli Brněnští střelecky aktivnější. Branky se diváci dočkali až na konci prostřední třetiny. V čase 19:38 se trefil David Coufal.
Střeleckou impotenci Bulldogs začalo Znojmo trestat v pětačtyřicáté minutě. Během necelých tří minut padli 4 branky. Bohužel jen jedna do znojemské branky. Domácí si pak vedení 3:2 udrželi až do konce.
 
Jan Kadlec: „Skvělá atmosféra, poklona domácím i našim fanouškům. Dvě třetiny jsme Znojmo nepustili za půlku. Florbal se hraje na góly a ty jsme dnes nedali ani ve třetí třetině, kdy soupeř potrestal naše chyby. Takový je sport, dnes nám ukázal svoji horší tvář, naopak domácí slaví.“
 
Jan Šťastník: „Před neuvěřitelnými diváky jsme si dnes došli pro velmi cennou výhru, kterou jsme urvali tím, že jsme byli bojovnější a obětavější než Brno, které bylo první dvě třetiny více na míčku, ale hrálo s ním převážně mimo nebezpečný prostor. V přestávce před třetí třetinou jsme si řekli určité změny ve hře s míčkem a přineslo to své ovoce. Děkuji skvělým divákům za podporu a soupeři za pěkné jihomoravské derby."

statistikypoZAPASEznjmo.png