Derby pro Bulldogs! Muži porazili Znojmo

Buldoci uspěli v repríze loňského semifinále, na domácí půdě si poradili se Znojmem 6:4 a úspěšně tak navázali na výhru nad Kladnem.
Jakub Hanák | 23.10.2022

K vidění byl hezký florbal. Buldoci předvedli jeden z nejlepších výkonů v dosavadním průběhu sezony a zaslouženě si došli pro tři body. Vše odstartoval po šesti minutách Josef Žižka skvělou střelou do horního růžku. Buldoci dobře bránili a soupeři znepříjemňovali rozehrávku. Na 2:0 mohl zvýšit z trestného střílení Matyáš Němec, ale svůj třetí nájezd v sezoně neproměnil, na jeho střelu Hándl vyzrál. V 18. minutě vyrovnal stav utkání ze samostatného úniku Jan Novák. Němce neproměněný nájezd však moc mrzet nemusel, v závěru třetiny totiž svou pověstnou střelou tahem pod víko překonal Znojemského brankáře a vrátil Buldokům vedení.
Ve druhé třetině Buldoci vystupňovali výkon a rozhodli o svém vítězství. Hándla v brance hostí překonal ve 28. minutě Michal Valachovič, na kterého o pět minut později navázal Lukáš Kvapil. Tomu se podařilo vystihnout přihrávku soupeře a na jeho střelu byl Hándl krátký. Ve 36. minutě se sice prosadilo Znojmo, na konci přesilovkové souhry byl Tomáš Kucharič, ale stav 4:2 moc dlouho nevydržel. Po 11 vteřinách se podruhé v zápase prosadil Michal Valachovič a vrátil Brnu náskok tří gólů.
Do třetí třetiny však Znojmo vstoupilo se snahou s výsledkem ještě něco udělat. Druhou přesilovku hostů proměnil Martin Pánek a Znojmo ve 43. minutě prohrávalo už jen o dva. Znojmo stupňovalo tlak a i přes několik skvělých zákroků Matěje Faltuse se dostalo na dostřel. Podruhé v zápase se trefil Tomáš Kucharič. Velmi důležitý moment však přišel o dvě minuty později. Klid na hokejky Buldoků vrátil Lukáš Mráz, který potrestal chybu v rozehrávce Znojma a přidal šestý gól domácího týmu. Znojmo sice v závěru tlačilo, zkoušelo i hru v šesti, ale žádný další gól už v zápase nepadl. Bulldogs tak mohli oslavit druhé vítězství v řadě a posunuli se na čtvrtou příčku prvoligové tabulky.