Derby na závěr základní části! Muže čeká bitva s Hattrickem

1. ligu mužů čeká poslední kolo. Zatímco Buldoci i Hattrick mají již jisté umístění v tabulce, mnoho týmů čekají zápasy o vše. I když v brněnském derby výsledkově o nic nepůjde, střetnutí dvou velkých rivalů jistě nabídne zajímavou podívanou.
Jakub Hanák | 16.2.2023
 
Zatímco Buldoci se na vyřazovací část naladili poměrně dobře, až na zaváhání na hřišti Letky mají za poslední měsíc dobrou formu. Naposledy porazili doma Plzeň 8:1, což bylo nejvyšší vítězství proti jakémukoli soupeři v této prvoligové sezoně.
Naopak Hattrick v novém kalendářním roce uspěl pouze jedinkrát, shodou okolností porazil právě Letku. Naposledy však schytal debakl 8:0 od Startu, který bojuje o účast v předkole. Stejně tak Hattrick padl také s Chomutovem nebo se Znojmem. I v případě prohry však druhý brněnský klub zůstane na čtvrté příčce a je jisté, že na sebe tyto celky ve čtvrtfinále nenarazí.
Buldoci mají oproti svému rivalovi výrazně lepší skóre, které jim zvedá hlavně vyšší produktivita. Buldoci průměrně střílí 5,4 gólu na zápas, Hattrick pouze 4,6. Obranu mají pro změnu lepší hráči v růžovo-fialových dresech, avšak rozdíl činí pouhých 8 branek.
Nejproduktivnějším hráčem soupeře je Tomáš Brom s 33 body (14+19), následuje René Slezák (12+15), Jonáš Kůra (13+8) a Nicolas Zouhar (16+4). Brankářskou jedničkou je Ondřej Kolajta, kterému kryje záda Filip Létal. 
Na straně Buldoků má nejvíce bodu Lukáš Mráz, a to 41 (25+16). Na druhém místě najdeme Matyáše Němce (13+8), třetí je Adam Konečný s 19 body (10+9) ve 12 zápasech. V brance má více minut odchytáno Jakub Haltmar, v posledních zápasech však dostával více prostoru Matěj Faltus. 
V posledním vzájemném zápase, hraném v rámci 1. kola na hale Vodova, se radovali z vítězství hráči Hattricku. Ti v závěru ustáli tlak domácích a vyhráli 5:4. Toto utkání bylo též poznamenané incidentem, kdy Šimon Hronek sekl domácího Miroslava Kladiva mezi nohy a vyfasoval měsíční suspendaci.
 
Poslední zápas základní části začíná v 18:00 na hale v Brně-Maloměřicích. Brněnské derby jako vždy slibuje zajímavou hru i souboj v hledišti. Buďte u toho a ukažte, kdo je v Brně nejlepší! Pokud se na utkání nedostanete, sledovat jej můžete živě zde.