Další pohárové kolo Brňané zvládli

Ve čtvrtek večer odstartovaly boje v osmifinálové skupině Poháru české pojišťovny. První ze tří zápasů této skupiny odehráli Buldoci na palubovce ostravského FBC. Los soutěže si s oběma soupeři trošku zalaškoval, protože hned následující pátek se oba soupeři potkají opět v rámci osmého ligového kola.
Buldoci vstoupili do utkání s osobní obranou a na tři kompletní pětice. Termín všedního dne si ale vybral z každé lajny jednu „oběť“. V první lajně nahradil Coufala Voltner, ve druhé Ondráčka Surkoš a třetí šla do zápasu bez svého slovenského motoru Grlického, za kterého naskakoval Hronek. I tak se ale do šancí z počátku dostávali spíše pouze hosté. Hned ve 3. minutě se u pravého mantinelu stahovačkou uvolnil Koutný a sám na středu nedal Kloboučníkovi v brance Ostravy šanci. Obraz hry nezměnila ani první přesilovka domácích za hloupý faul Kadlece, když zbytečně seknul Eichnera na polovině hřiště.  Až ve 13. minutě domácí z ničeho nic udeřili. Rutinní rozehrávku v rohu hřiště nahodil po krátkém výběhu Trulík z úhlu pod břevno a míček skončil za debutujícím juniorem Bartkem. V 18 minutě byl za faul na soupeřově polovině vyloučen Hronek a domácí se dostali do vedení. Ačkoli dlouho to vypadalo, že Buldoci opět oslabení v pohodě ubrání, 20 sekund před koncem třetiny se sražená střela odrazila přímo na hokejku Šebesty, který našel na zadní tyči úplně volného domácího střelce Eichnera.

Do druhé dvacetiminutovky tak šli domácí s nejtěsnějším vedením a Buldoci logicky museli začít být aktivnější. Pěknou střelu Juhaňáka tak tak vytáhl Kloboučník, na druhé straně selhal ve vyložené šanci domácí Trulík. Za nedlouho udeřilo na druhé straně. Koutný se chtěl uvolnit podobnou fintou, jako při své úvodní brance, ale míček se mu z čepele svezl. Volnou kořist zavětřil Hrubý a míček z otočky poslal těsně nad levou nohu Kloboučníka. Za pět minut se povedlo Buldokům skóre obrátit, když z levé strany nabil před prázdnou bránu Voltner Alkkimu. Na konci třetiny dostali Buldoci výhodu přesilové hry. Pěknou otočkou to zkusil od levého mantinelu Černoch, ale nakonec si 38 vteřin výhody přenesli Buldoci do dalšího hracího období.

V pokračující přesilovce postupoval středem Koutný a situaci vyřešil střelou. Tu ale domácí obrana zblokovala a Sládek s Šebestou se dostali do úniku dvou na jednoho. Tuto situaci zvládli s přehledem a Ostravanům se paradoxně v početní nevýhodě podařilo srovnat. A s hosty bylo hůře. Na začátku 47. minuty se perfektně zorientoval na středu Sládek. Nejprve naznačil střelu z otočky, ale místo toho našel na levém mantinelu Kuczeru a ten neměl problém uklidit do odkryté branky. Naštěstí pro Buldoky se z „letního“ spánku probudil střelec Juhaňák. Ve 48. minutě hry se mu podařilo vypíchnout míček na mantinelu a otevřenou obranou dojet až ke gólmanovi, kterého pozdravil střelou pod pravou ruku. Druhý obrat se povedlo Buldokům dokonat v 50. minutě, kdy po krásné kombinaci první pětice skóroval po druhé v zápase i v sezóně Hrubý. V 53. minutě se poté hosté dostali do výhody dvou vstřelených branek. Koutný se dostal s Kadlecem do situace dva na jednoho. Koutný zkušeně natáhl obránce k sobě a poté za ním narýsoval přihrávku k levé tyči, kde stačilo Kadlecovi správně nastavit čepel. V této fázi hry Buldoci utkání jasně dominovali. Ostravu do zápasu vrátila až nenápadná střela Kuczery od levého mantinelu z 57. minuty, která zaskočila jinak velmi dobře chytajícího Bartka a skončila těsně pod břevnem. Po této brance to Ostrava zkoušel v šesti v poli, ale Buldoci zkušeně kombinovali po celé ploše hřiště a Ostravu už do žádné větší šance nepustili.


FBC Ostrava - itelligenceBulldogs Brno  5:6   (
po třetinách: 2:1, 0:2, 3:3)
branky: 13. Petr Trulík (Jiří Šebesta), 20. Dominik Eichner (Jiří Šebesta), 41. Michal Sládek (Jiří Šebesta), 47. Šimon Kuczera (Michal Sládek), 57. Šimon Kuczera (Dominik Klimscha)  - 3. Jiří Koutný (-), 29. Vít Hrubý (Jiří Koutný), 34. Ville Alkki (Petr Voltner), 48. Jiří Juhaňák (-), 50. Vít Hrubý (Jiří Bauer), 53 Petr Kadlec (Jiří Koutný)
rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček
vyloučení: 1:2; využití: 1:0; v oslabení: 1:0 
diváků: 88
zásahy brankářů: Jakub Kloboučník 27–Kryštof Bartek 24