Další jihomoravské derby. Buldoci se představí v Křenovicích

V rámci šestého kola 1. ligy mužů čeká Buldoky výlet do nedalekých Křenovic, kde se střetnou s ligovým nováčkem Aligators. Zápas začíná v sobotu v 18:00.
Jakub Hanák | 30.9.2022

Všechna utkání Aligators v letošní sezoně zatím nabídla velké množství branek. V úvodním kole Klobouky padly s BUTCHIS 4:8, následovala divoká výhra 9:7 nad loňským prvoligovým semifinalistou Znojmem. Poté Aligators obrali o body také Chomutov, na jehož půdě zvítězili 9:8 po prodloužení. V posledních dvou zápasech však nestačili na Letku (4:8) a Start98 (5:11). Podle výsledků se tak dá čekat velmi zajímavý zápas také proti Buldokům.
Aligators si na rozdíl od dalších prvoligových nováčků jako TROOPERS nebo Plzně postup z Národní ligy nevybojovali na hřišti. Licenci na druhou nejvyšší soutěž koupili od Rožnova pod Radhoštěm. Ale s pěti body se zatím drží na hranici postupu do play off a ukázali, že dokážou potrápit mnoho papírových favoritů. Klíčovým hráčem našeho soupeře je bezesporu Lukáš Gregr, který v pěti zápasech nasbíral neuvěřitelných 16 bodů za čtyři góly a 12 přihrávek. S přehledem tak vede jak tabulku kanadského bodování, tak žebříček asistentů v celé soutěži. Zdatně mu však sekunduje Pavel Zbořil, který těží z Gregrových přihrávek a vstřelil již 8 gólů. Jen jedna branka ho dělí od prvenství v tabulce střelců. Nebezpečný pro obranu soupeře je též Matyáš Zouhar s osmi body. Fanoušci Buldoků si možná budou pamatovat jméno Ondřej Lorenc. Obránce menšího vzrůstu působil v dresu Bulldogs 6 let.
Zatímco výsledky Aligators jsou divoké, v zápasech Buldoků moc branek nepadá. Svůj podíl na tom má slušná obrana řízená skvělými výkony maskovaných mužů Jakuba Haltmara a Matěje Faltuse, ale také zatím nepříliš produktivní útok. Až na devět nastřílených branek do sítě TROOPERS se Buldoci mají problém prosazovat, což se odráží také na slabších individuálních statistikách. Kanadské bodování týmu vede se šesti body za 4 góly a 2 nahrávky Petr Šubrt, ale je těžké vypíchnout někoho dalšího. Buldoci však těží z hloubky kádru a prosadit se může jakýkoli hráč.
 
Obrana Aligators zatím moc pevná není, tento zápas je tak ideální příležitostí najít ztracený střelecký apetit. A vy můžete být u toho! Další jihomoravské derby začíná v 18:00 v sobotu na hale v Křenovicích u Brna. Můžete také využít online textového přenosu nebo živého videopřenosu. Držte Buldokům palce!