Čtyři góly byly na výhru málo. Buldoci prohráli s Ústím

Mužský A tým přivítal v rámci 7. kola 1. ligy mužů na domácí půdě Florbal Ústí. Jeden z favoritů soutěže hraje momentálně ve skvělé formě, kterou potvrdil solidním výkonem také v Brně. Díky dobré obraně nechal Buldoky vstřelit pouze 4 góly a na sever Čech si odvezl výhru 7:4.
Jakub Hanák | 9.10.2022

Prvních deset minut moc šancí nepřineslo, začátek byl spíše opatrný z obou stran. Skóre se měnilo v 11. minutě, kdy se z trestného střílení prosadil po elegantním zakončení Matyáš Němec. Na 2:0 mohl zvýšit Šubrt, ale na něm si smlsnul ústecký brankář Hrabě. Hostům se podařilo po chvíli vyrovnat, Lukáš Vlček dokázal nadvakrát překonat Jakuba Haltmara. V 16. minutě se Ústí dostalo do vedení, přesilovku zužitkoval Dan Semerád. Minutu před koncem třetiny pak zhoršil náladu divákům na Vodove Filip Šedivý, který dostal hosty do dvoubrankového vedení.
Buldoci měli jistě v plánu se stavem 1:3 něco rychle udělat, čáru přes rozpočet jim však udělal po 18 sekundách čtvrtým gólem Martin Fuchsig. Jedním ze světlých momentů v utkání na straně Buldoků byl výkon Petra Vaverčáka, který snížil na 2:4 neskutečnou střelou z úhlu nad rameno brankáře hostí. Po zbytek druhé třetiny byli Buldoci aktivnějším týmem, ale nedokázali si vytvořit mnoho šancí a další branku už diváci neviděli.
Třetí třetina byla nejatraktivnější částí jinak nudného zápasu. Nejprve Šubrt nastřelil tyč, poté však přišlo snížení z hole Lukáše Mráze, který stejně jako dříve Vaverčák vymetl růžek brány Dominika Hraběte. Jenže možná zlomový okamžik zápasu přišel hned vzápětí. Místo tlaku domácích a vyrovnání přišla hned po šesti sekundách studená sprcha v podobě gólu na 3:5. Střelou z velké vzdálenosti překonal Haltmara, který měl zakrytý výhled, ústecký Vojtěch Semerád. O minutu a půl později pak po obrovské hrubce v rozehrávce nabídli Buldoci soupeři šestý gól. Na 4:6 sice mohl snížit Svoboda, ale při situaci dva na nikoho s Mrázem ho rozhodil vracející se hráč a odkrytou branku netrefil. Deset minut před třetí sirénou se Buldokům podařilo snížit zásluhou přesné střely Miroslava Kladiva, ale i přes snahu o tlak další gól domácích nepřišel. Naopak klid na hole Ústí dodal sedmým gólem Dan Semerád. Bulldogs tak prohráli s Ústím 4:7 a v prvoligové tabulce se propadli na 6. místo.