Bulldogs vs. Chomutov - Preview

Pouhé tři kola zbývají Buldokům odehrát před koncem základní části. Jedním ze zbývajících protivníků je Florbal Chomutov, aktuálně šestý tým prvoligové tabulky a jeden z potenciálních soupeřů Bulldogs v prvním kole play off.
 
Chomutovu mají Buldoci co vracet. V prvním vzájemném zápase v prosinci totiž na hřišti soupeře nezvládli nájezdy a padli 6:5. Poslední výsledky Chomutova jsou jako na houpačce, avšak vždy padlo velké množství branek na obou stranách. Klíčovým hráčem našeho soupeře je Petr Linc, který vede se 46 body tabulku kanadského bodování, náleží mu také první příčka mezi nahrávači. Nejlepším střelcem Severočechů je Tadeáš Melíšek z 25 brankami. Drobný útočník tak střílí v průměru více než jeden gól na zápas. Přes hranici 40 bodů se dostali ještě Jakub Štěrba s Tomášem Novotným. Brankářskou jedničkou je mladý Jan Štěpánek, který vychytal 9 z 15 výher svého týmu. Jeho kolega Martin Frühbauer však též dostává mezi třemi tyčemi dost prostoru.

Zatímco Chomutov s největší pravděpodobností již setrvá na šesté příčce, Buldoci mají stále o co hrát. Momentálně jim náleží třetí místo, ale druhé Znojmo má náskok pouhého jednoho bodu. Minulý víkend Bulldogs doma zdolali Letku po přesvědčivém výkonu směrem do obrany v poměru 5:1. Střelec Adam Konečný bude v zápase s Chomutovem atakovat magickou hranici 50 bodů, momentálně mu chybí pouze bod. S větším odstupem pak následují zkušení hráči jako Josef Žižka, Matyáš Němec, Lukáš Mráz a Miroslav Kladivo. V brankovišti nabírá formu před vyřazovací částí Jakub Haltmar, který své kolegy Kryštofa Bartka a Matěje Faltuse do brány mockrát nepustil.


uvodisxxx2021.png