Buldoky čeká daleký výjezd do Chomutova

A-tým mužů čeká v rámci 10. kola 1. ligy výjezd do 300 km vzdáleného Chomutova. Jedná se o nejdelší výjezd v rámci letošního prvoligového ročníku.
Jakub Hanák | 25.10.2022

Oba týmy se naposledy potkaly v loňském čtvrtfinále, ve kterém Severočeši nevyhráli ani zápas. V letošním ročníku však zatím zůstávají mimo postupové pozice, s desíti body jim náleží až 12. příčka. Tabulka 1. ligy je však zatím velmi vyrovnaná. Buldoci díky dvěma výhrám v řadě poskočili na čtvrtou pozici, před sebou už mají jen BUTCHIS, Hattrick a Ústí.
Chomutov měl skvělý vstup do nového ročníku. Hned v úvodu porazil Kladno a Gullivers, následně bral bod z duelu s Aligators. Jenže pak přišel propad a od té doby získali Severočeši jen tři body za výhru nad Plzní. Lídrem kanadského bodování je se 14 body Jakub Štěrba, jen o bod méně má Petr Linc. Nejlepším střelcem je Michal Skuhrovec s devíti góly (které vsítil v šesti zápasech), sedmkrát se trefil Ondřej Halej. Brankářskou jedničkou je Matěj Chabr, který startoval v šesti z devíti utkání svého týmu. Jádro týmu našeho soupeře je složeno hlavně ze zkušenějších hráčů nad 25 let.
Buldoci po sérii proher s Ústím a BUTCHIS zabrali a vrátili se na vítěznou vlnu. Proti Kladnu a Znojmu trenéři ustálili sestavu a odměnou jim byly dobré výkony všech hráčů na hřišti. Velký podíl na tom má Lukáš Mráz, který chytl skvělou formu, kterou potvrdil naposledy proti Znojmu důležitým gólem na 6:4. Momentálně vede týmové bodování s 13 body (7+6). Hned za ním nejdeme Josefa Žižku, který letos sbírá hlavně přesné nahrávky. V devíti zápasech získal 10 bodů (2+8). Zajímavým jménem mezi produktivními hráči je obránce Lukáš Kvapil s pěti góly. V brance se relativně pravidelně střídají Jakub Haltmar a Matěj Faltus.
 
Utkání začíná na státní svátek 28.10. od 19:00 na MSH v Chomutově. Utkání můžete sledovat prostřednictvím online přenosu, který nově naleznete na kartě zápasu na nových stránkách Českého Florbalu.
 
Ještě před výjezdem do Chomutova však muže čeká zápas Poháru Českého Florbalu. Ve středu 26.10. je čeká utkání ve Zlíně proti místním Lions. I toto utkání můžete sledovat živě pomocí online přenosu v kartě zápasu.