Buldoci se dostali do vedení

Od samého začátku emoce na střídačce, na hřišti i na tribuně - první utkání play-off v Brně.
V zaplněné staré hale Vodova začali lépe hosté. Antiflorbalovým stylem – stáním za brankou a čekáním – se Bohemce podařilo pár brejků, ze kterých vytěžily dvě branky.  
Buldoci se do utkání dostali až ve druhé části. K obratu zavelel kapitán, Alda Jakůbek, na kterého pak navázal Marek Fuchs. Buldokům se ještě do přestávky podařilo dostat do vedení. Do šaten se tak šlo za stavu 3:2 pro domácí.
Uběhla minuta a kousek ze třetí třetiny a už to bylo o dvě branky. To se rozběhl David Sládeček a střílenou přihrávkou poslal míček na Kubu Mendreka. Brněnský snajpr chytrou tečí nasměřoval balónek za záda pražského gólmana. Bohemka se však nesesypala, naopak. Aktivnější hrou si vysloužili snížení na rozdíl jediné branky. Buldoci odpověděli vzápětí. Jirka Juhaňák na sebe natáhl protihráče, kulišácky přihrál míček za sebe a Víťa Hrubý nekompromisně zavěsil pod horní tyčku - 5:3. S tím se Boheminas smířit nechtěli a dvěmi brankami skóre utkání srovnali. Buldoci se stále tlačili dopředu, ale brankář soupeře byl vždy připraven.
Necelou minutu před koncem po souboji v rohu prošel míček až před branku Bohemians, kde si soupeř s děrovaným předmětem příliš dobře neporadil. Za to kapitán Buldoků, Aleš Jakůbek přesně věděl co s tím. Chladnokrevně poslal míček do odkryté branky a Buldoky do vedení v sérii. Pro někoho to mohl být hotový zápas. Brněnský fanda ale ví, že minuta do konce je ještě hodně času. Buldoci ovšem nepřipustili žádné větší drama a utkání dotáhli do vítězného konce – 6:5.

Komentář trenéra hostů Romana Kielera: "Gratulujeme soupeři k vítězství a musíme se připravit na zítřejší zápas."

Komentář trenéra domácích Jana Kadlece: "Soupeře jsme přetlačili, stálo nás to hodně především útočného snažení a "se omlouvám" že jsme i dnes divákům nenabídli prodloužení. Cenu vítězství ukážou až další zápasy této série."

itelligence Bulldogs Brno - FbŠ Bohemians 6:5
branky:
26. Aleš Jakůbek, 31. Marek Fuchs, 39. Vít Hrubý, 42. Jakub Mendrek, 45. Vít Hrubý, 60. Aleš Jakůbek - 8. Jakub Šárka, 14. Aleš Höffer, 45. Vojtěch Bagin, 53. Pavel Čihák, 55. David Šimek; rozhodčí: Pavel Hála - Martin Kotala; vyloučení: 3:1; využití: 1:0; diváků: 510; zásahy brankářů: Filip Kejík 15 - Jakub Koráb 20; po třetinách: 0:2, 3:0, 3:3;