Buldoci ztratili dobře rozehraný zápas v Ústí

Utkání na půdě druhého týmu prvoligové tabulky začalo pro Buldoky velmi slibně, na začátku druhé třetiny vedli už 4:0. Tento náskok se jim však nepodařilo udržet a ze severu Čech se vracejí bez bodu po prohře 4:6.
Jakub Hanák | 18.12.2022

V první třetině držel Buldoky skvělý Matěj Faltus. První gól zápasu měl na svědomí Filip Sedmera, který poslal hosty ve třetí minutě do vedení. Na něj navázal ve 12. minutě Jan Černovický, který vstřelil svůj sedmý gól v letošní sezoně. Jako zajímavost uveďme, že všech sedm vstřelil ve venkovních utkáních. Minutu a půl před koncem první části navíc přidal další branku do své již početné sbírky Lukáš Mráz a Buldoci šli do šaten se skvělým výsledkem 3:0.
Hned po 47 sekundách ve druhé třetině bylo skóre ještě lepší. Hraběte v ústecké brance překonal Martin Svatoň. Ale od té doby už góly stříleli jen domácí. Ve 23. minutě odčaroval Faltuse Vít Pavelka. V půlce zápasu přidal druhý zásah Ústí Albert Kouba a ve 35. minutě zužitkoval přesilovku domácí Jakub Fuchsig.
Atraktivní zápas plný šancí tak za stavu 3:4 z pohledu domácích po dvou třetinách sliboval napínavý závěr. A to se splnilo. Hned ve 43. minutě se k trestnému střílení postavil ústecký Pavel Vlček a se štěstím propasíroval míček pod nohou Jakuba Haltmara. K vidění byla i za stavu 4:4 zajímavá hra nahoru dolů, která nakonec dopadla ve prospěch Severočechů. Čtyři a půl minuty před koncem se prosadil Vladimír Trčka a Buldoci museli poprvé v zápase dotahovat ztrátu. To se jim však nepovedlo, naopak odkrytou brněnskou branku trefil Tomáš Pšenička. Půl minuty před koncem ještě vykřesal naději pro Buldoky Martin Svatoň, ale jeho branka byla rozhodčími nepochopitelně neuznána.
Buldoci tak zápas, ve kterém po většinu času vedli, do vítězného konce nedotáhli. Nyní mají vánoční pauzu a osmého ledna doma vyzvou jednoznačného lídra tabulky BUTCHIS.