Buldoci zdolali Ústí 7:4

A-tým Buldoků se střetnul v pondělí večer s nováčkem soutěže. Forbal Ústí nad Labem je zatím v soutěži jasně nejslabší, ovšem svoji kůži nedal zadarmo. Brňané se díky vítězství posunuli na průběžnou 9. příčku.  
Buldoci byli od začátku utkání lepším týmem, drželi míček a diktovali tempo hry. Po pěti minutách hry se dostali do vedení, o které záhy přišli. Vyrovnaný stav netrval dlouho. Zhruba v polovině první třetiny poslal domácí do opětovného vedení Coufal.

Ve druhé třetině navýšili Brněnští na 3:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mohl zápas zdramatizovat. Ústečtí se však vyhecovali a potrestali nekoncentrovanost Buldoků dvěma rychlými brankami. Srovnání Buldoky značně rozhodilo a změnil se také obraz hry, která se, stejně jako výsledek, vyrovnala.
 
Obrat dokonalo Ústí na začátku třetí části. Hostům vlilo vedení v utkání novou krev do žil a byli ještě více aktivní. Přehnaná aktivita se ale nevyplatila, protože byl za nedovolené bránění vyloučen ústecký Pojar. Buldoci nabídnutou výhodu využili a srovnali stav na 4:4. Hra se pak 10 minut přelévala z jedné strany na druhou. Až v 55. minutě se fanoušci dočkali dalšího gólu. Se štěstím se trefil David Sládeček. Až do konce se povedlo Buldokům hru zklidnit, držet míček a také přidat ještě další dvě branky do sítě soupeře. Tu poslední vstřelil Petr Kadlec do prázdné branky a zpečetil tak konečný výsledek zápasu 7:4
 
Komentář trenéra domácích p. Kyzlinka: Velmi cenné vítězství pro naši psychiku. Cením si, že vůle hráčů dělat věci které si řekneme. Podařilo se nám otočit nepříznivé skóre poté co jsme soupeři darovali snadné branky. Děkuji hráčům za výkon.
 
Komentář trenéra hostů p. Vojty: Body jsme ztratili kvůli naší malé koncentraci v určitých pasážích utkání, začneme pak lítat všude, chceme vše a nemáme na hřišti nic, faulujeme v útočném pásmu a to nás stojí úspěšnost v zápasech. Zapracujeme na tom a budeme zralejším týmem. Děkuji soupeři za utkání.
 
statistikypoZAPASEusti.jpg