Buldoci zdemolovali Plzeň a mají jisté třetí místo!

Mužský A tým po přesvědčivém výkonu smetl FbC Plzeň 8:1 a připsal si tak důležité tři body do tabulky. Díky absolutnímu selhání Hattricku, který prohrál na hřišti Startu 8:0, tak mají Bulldogs jistotu třetího místa.
Jakub Hanák | 11.2.2023

Zatímco Buldoci do zápasu vstoupili se snahou hrát, Plzeň se snažila spíše o souboje a potyčky. To se jí však nevyplatilo, Buldoci se nenechali rozhodit a efektivní hrou získali rychle vedení, které celý zápas jen navyšovali. V deváté minutě otevřel skóre po zaváhání soupeřovy obrany junior Adam Zoubek. Závěr úvodní dvacetiminutovky pak patřil Miroslavu Kladivovi, který se prosadil hned dvakrát v rozmezí dvou minut. V obou případech pak byl přesným asistentem Lukáš Mráz.
Ve druhé třetině Buldoci navýšili vedení o další tři branky. Po úspěšném oslabení se prosadil Lukáš Mráz, pro kterého se jednalo o třetí bod v zápase. O pátý míček v síti Plzně se pak ve 29. minutě postaral v závěru přesilové hry Matyáš Němec, který zužitkoval nevyvedené střely Sedmery. Ve 36. minutě pak zasadil další hřebíček do rakve Plzně Michal Pešák, který nechytatelnou bombou z křídla nedal Bezděkovi šanci.
Ve třetí třetině se obraz hry změnil. Plzeň se snažila prolomit kouzlo skvělého Matěje Faltuse, na hřišti se tak začalo ještě více přiostřovat. Západočeši jsou nejtrestanějším týmem soutěže. Nakonec se přece jen dočkali aspoň čestného úspěchu, Faltuse překonal Vít Malý. Buldoci však na obdrženou branku zareagovali dvěma vstřelenými. Nejprve byl skvěle hrající Michal Pešák odměněn druhou trefou v utkání a v úplně poslední sekundě se prosadil po nabídce tříbodového Miroslava Kladiva také Adam Konečný. Za zmínku stojí také výkon smolaře zápasu Michala Valachoviče, který měl v utkání hned několik skvělých příležitostí, kdy byl sám před brankářem soupeře, ale když se nedaří, tak to tam prostě nespadne. A tak si Valachovič ze zápasu místo gólu odnesl jen rozbité kolenu po zákroku plzeňského Malého.
 
Díky této výhře a prohře Hattricku mají Buldoci před brněnským derby v posledním kole pohodlný náskok pěti bodů a mají tak jistotu třetího místa. V play off si tak budou vybírat ze dvou možných soupeřů.