Buldoci vybojovali baráž

Ve čtvrtek odjel mužský A-tým na 6. utkání play-down do Ústí nad Labem. Stav série nahrával Buldokům, kteří vedli 3:2 na zápasy. Jak ale ukázalo úterní střetnutí v Brně, Severočeši se nedají jen tak. 
Buldoci vlétli do utkání jako uragán. Hned v prvním střídání poslal Buldoky do vedení z dorážky David Coufal, v následujícím střídání se prosadil od půlky střílející Jirka Juhaňák.
Další branku přidal v druhé třetině opět Coufal, jehož pohotová střela pod ruku gólmana Weissgärbera zapadla k tyči ústecké branky. Brňané nadále pokračovali v sebevědomém výkonu, měli míček na svých holích a diktovali tempo hry.
Ústecké nastartoval vlastní gól Buldoků z kraje třetí třetiny a snížit na rozdíl jedné branky se jim povedlo v jednapadesáté minutě. Na to odpověděl velmi rychle Luděk Ondráček po povedené individuální akci. Florbalisté ze severu Čech se ale nepožili a bojovali dál. Odměnou jim pak bylo snížení a následné srovnání při hře 4 na 4.  
Do konce třetiny se již nic nestalo, a tak přišlo na řadu prodloužení. Na týmech bylo znát velké napětí, ani jeden nechtěl udělat chybu. To se projevilo také na střelecké potenci (1:0).
Rozhodnout tak musely nájezdy. Z ústeckých hráčů byl úspěšný pouze jeden exekutor, na straně Brna se pak prosadili Jirka Juhaňák a Pepa Žižka.

Konečný stav 4:5pn, končný stav série 4:2 pro Bulldogs.

Výsledek tedy znamená, že Ústí po ročním působení v Superlize nejvyšší soutěž opouští. Buldoci o setrvání budou bojovat ještě v baráži s poraženým týmem z finále první ligy - Královskými Vinohrady nebo Havířovem.

První střetnutí je na programu hned  po Superfinále 22.4. v Brně.