Buldoci vstoupili do sezóny vítězně

Vstup do sezóny Buldokům vyšel. V úvodním kole odvezli všechny 3 body z palubovky Sparty, ačkoli se vítězství nerodilo vůbec lehce. Výborný výkon brankáře Kuhna a dobře zvládnutá power-play soupeře – to byly hlavní klíče k cenné výhře Brňanů.
Foto: ACEMA Sparta Praha

Brno vstoupilo do úvodního utkání sezóny hned se šesti novými tvářemi a z toho pramenící nervozitou na hokejkách. To vyústilo v první branku domácích hned ve 4. minutě. Sparťané si na půlce rychle vyměnili míček a Kalaš natáhl k dalekonosné bombě. Ta sice mířila zřejmě těsně mimo, ale Žižka do ní sáhl čepelí tak nešťastně, že skončila za zády bezmocného Kuhna. Hned v následujícím střídání své zaváhání Žižka napravil. Po rozehrání v útočném rohu našel před bránou Mendreka, který procedil míček mezi nohama gólmana Beneše. Přímo na pomezí 12. a 13. minuty se Bulldogs poprvé dostali do vedení – Hrubý skvěle vystihl rozehrávku soupeře a vyslal do samostatného úniku Coufala. Ten ještě počkal na Koutného a naservíroval mu gól na zlatém podnose. Do kabin se ale šlo za vyrovnaného stavu, když na půlce vypíchl balónek Bína a brejk dva na jednoho nekompromisně zakončil nad nohu Kuhna.
Druhá třetina přinesla na začátku několik šancí Sparty, ale Kuhn hosty skvěle podržel. Například pravou rukou krásně vytáhl střelu Rebra ze střední vzdálenosti, která mířila přesně do levé šibenice. Ve 29. minutě ale Koutný ukázal, že umí být rozdílový hráč. Tísněn soupeřem na mantinelu uvolnil na středu Hrubého a ten naservíroval míček na kraj Coufalovi, který uklidil míček do brány. Za necelé tři minuty potom unikal z levé strany dravý Hronek, přenechal do tandemu Mendrekovi a ten se z podobných situací nemýlí. Ve druhé třetině se tedy prosazovali jen hosté a právě v ní získali rozhodující náskok.
Hned z kraje třetího dějství se Sparta dostala na dostřel. Zeman obral v útočném rohu Kadlece a našel přes osu hřiště volného Kareše, který zakončil po zemi do protipohybu bezmocného Kuhna. V této části hry se Sparta dostávala do nepříjemného tlaku. V 53. minutě ho ale otupil Bauer, jenž na své polovině vypíchl míč, prošel s ním středem hřiště a naservíroval jej Coufalovi. Ten se nerozpakoval a poslal jej mezi nohami bezmocného Beneše do sítě. Hned v následujícím střídání ale Brno hloupě ztratilo míček a pustilo Spartu do přečíslení, To skvěle vyřešila dvojice nahrávající Bína a skórující Krejča. A tak bylo zaděláno na drama. Sparta se celkem brzy odhodlala ke hře bez brankáře. V ní se ale vyznamenal skvělý Kuhn, když pravou rukou zachránil jistou branku. Tlak Sparty definitivně otupily až dvě branky do opuštěné klece.
Brňané určitě nepředvedli svůj nejlepší výkon, ale proti nepříjemnému soupeři získali velmi cenné body do tabulky. Skvělými výkony se prezentovali zejména brankář Kuhn a bezchybný Bauer, jenž byl po zásluze vyhlášen hráčem utkání.

CEMA Sparta Praha - itelligence Bulldogs Brno 4:7
branky:
4. Daniel Kalaš (Ondřej Svatoš), 15. Milan Bína (-), 44. Michal Kareš (Michal Zeman), 54. Jan Krejča (Milan Bína) - 4. Jakub Mendrek (Josef Žižka), 13. Jiří Koutný (David Coufal), 29. David Coufal (Vít Hrubý), 32. Jakub Mendrek (Matěj Hronek), 53. David Coufal (Jiří Bauer), 60. Jiří Bauer (-), 60. Petr Kadlec (-); rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 390; zásahy brankářů: Martin Beneš 39 - Filip Kuhn 50; po třetinách: 2:2, 0:2, 2:3;

tahejsnami-web-–-kopie.png