Buldoci vstoupili do poháru výhrou

Buldoci odstartovali svou pouť letošním ročníkem pohárové soutěže v 5. kole. Los poháru je zavál do města proslavené hlavně legendárními tatrovkami – severomoravské Kopřivnice.
Začátek utkání se nesl spíše v klidnějším duchu. Domácí vyrukovali na Buldoky s osobní obranou a brněnská kombinace byla příliš pomalá. Šance tedy přicházely spíše po individuálních pokusech. Ledy prolomil až ve 4. minutě Tichý. Po vzoru bájného průniku Karla Poborského do obrany Portugalska si narazil o pár noh a hokejek soupeře a postupoval sám z leva na brankáře. Zvolil ale jiné zakončení, nechytatelnou přízemní střelu. V 9. minutě domácí srovnali zásluhou pěkné individuální akce Šimíčka, který se ve vlastním rohu zbavil svého obránce a prošel bez větších problémů středem až do zakončení. Z kraje 17. minuty vrátil Buldokům vedení Žižka po Křivou rychle rozehraném volném úderu. V samém závěru potom využil přesilovou hru Koutný, když dopravil za záda brankáře pas Juhaňáka.

Vedení 3-1 po první části svádělo k dojmu, že si Buldoci dojdou pro snadný postup. Ve druhé třetině ale někteří hráči strávili více času na trestné lavici než v útočném pásmu a domácím se podařilo srovnat. Během 26. minuty nejprve v přesilovce snížil Lichnovský a nedlouho po něm se krásně ze vzduchu trefil Opatřil. Naštěstí se Buldoci rychle dostali zpět do vedení, když opět zužitkovali početní výhodu. Tichého střelu tečoval v nepřehledné situaci před brankou Černoch.

tahejsnami-web-–-kopie.png

Ve třetí třetině se domácí snažili více tlačit do útoku, ale k vážnějším situacím než ranám od poloviny hřiště je pozorná brněnská obrana nepouštěla. Buldoci se snažili kontrolovat hru rozvážným postupným útokem a definitivně rozhodnout z rychlých protiútoků. Při zakončení ale dlouho selhávali. Až 3 minuty před koncem se prosadil pohotovou dorážkou Křiva. Nedlouho po něm potom Bauer získal u vlastní branky balón, vyvezl ho na soupeřovu polovinu a vybídl ke skórování Kadlece, který dal výsledku konečnou podobu.

FBC Vikings Kopřivnice - itelligenceBulldogs Brno  3:6   (
po třetinách: 1:3, 2:1, 0:2)
branky:
9. Daniel Šimíček (-), 26. Adam Lichnovský (Tomáš Sladkovský), 26. Daniel Opatřil (Zdeněk Matúš) - 4. Milan Tichý (-), 17. Josef Žižka (Jan Křiva), 20. Jiří Koutný (Jiří Juhaňák), 27. Václav Černoch (Milan Tichý), 58. Jan Křiva (Václav Černoch), 58 Petr Kadlec (Jiří Bauer)

rozhodčí: Václav Killar - Lukáš Minarčík
vyloučení: 4:4; využití: 1:2
diváků: 108 
zásahy brankářů: Jan Klinka 22–Michal Sekanina 17;