Buldoci vítají zahraniční posilu!

Dneska se vám v rozhovoru představí nová posila brněnských buldoků z Finska Antti Jaakkonen!
Zdravím Antti, mohl by ses Brněnským fanouškům trochu představit?
Tak za prvé zdravím všechny fanoušky Bulldogs. Je mi 24 let, pocházím z Finska a do Brna jsem přišel studovat díky programu Erasmus. Studuju ekonomiku a podnikání již čtvrtým rokem a tady v Brně strávím jeden semestr.

Proč sis vybral zrovna Bulldogs?
Hrát v zahraničí bylo vždy mým florbalovým snem, a když jsem si vybíral kam na Erasmus pojedu, chtěl jsem někam, kde bych mohl hrát florbal na vysoké úrovni. V Brně to vypadalo nadějně, a když jsem byl pro Erasmus přijat, hned jsem Bulldogs kontaktoval a vyšlo to krásně.

Jak dlouho a kde jsi hrál florbal?
Myslím, že hraji již 15 let. Začal jsem v místním klubu s názvem Ilves, ale když mi bylo 12 let, přestoupil jsem do Classicu a hrál jsem tam po celou mou juniorskou kariéru. Tři roky jsem trénoval i s mužským A-týmem, kde jsem odehrál také pár zápasů. Když jsem ale začal studovat vysokou školu, přestoupil jsem do Pirkkalanu Pirkat, se kterým jsem hrál 1. a 2. divizi ve Finsku.

Co říkáš na českou Superligu?
Zatím jsem odehrál jen jediné utkání, ale na základě něho mohu říct, že zejména díky fyzické náročnosti a technické vybavenosti hráčů, je na velmi vysoké úrovni. I když je styl florbalu tady trochu jiný než u nás ve Finsku. Ve Finsku si víc zakládáme na taktice, tempo je u nás pomalejší a útoky delší. Tady se hraje hodně nahoru dolů, a já se nesmírně těším na zbytek sezóny!

A co říkáš obecně na Česko a na Brno samotné?
No, už jsem byl v Praze párkrát a skutečně se mi tady líbilo. To byli samozřejmě jen turistické cesty, takže se hodně těším, až uvidím, jaké to je tady opravdu žít. Mé první zkušenosti s Brnem byly také skvělé a především veřejná doprava se zdá být velmi dobrá, což je pro mě důležité. Také umístění je skvělé v tom smyslu, že po sezóně bych mohl vyrazit na nějaké víkendové výlety po okolních státech střední Evropy.

Kdo je tvým florbalovým vzorem?
Je několik skvělých hráčů, které bych mohl jmenovat, ale já už od juniorských let v Classicu viděl jak z Nica Sala a Kristera Savonena rostly hvězdy světového formátu, takže bych řekl asi tyto dva.

Je něco co bys chtěl vzkázat fanoušků?
Chci, aby věděli, že si jejich podpory všichni hráči nesmírně váží. Velmi tyto fanoušky i já, i zbytek hráčů respektujeme. Také děkuji již dopředu za všechnu tu podporu, která se nám od nich dostává, a doufejme, dostávat bude. Pro tým je to velice důležitá věc, stejně jako každý bod do tabulky.


-Filip Volovec