Buldoci uspěli proti Startu a jsou třetí

A tým mužů dokázal v rámci 12. kola porazit Start98 Kunratice 9:6 a díky zaváhání Hattricku proti Letce se posunul na třetí příčku prvoligové tabulky, se ztrátou jediného bodu na druhé Ústí. Skalp Startu byl pátým vítězstvím Bulldogs v řadě.
Jakub Hanák | 6.11.2022 

Skóre zápasu, ve kterém se střetly čtvrtý a pátý tým soutěže, otevřel po třech minutách navrátilec do sestavy Lukáš Kvapil. Brněnský obránce se superligovými zkušenostmi potrestal zaváhání soupeře za vlastní brankou. Jenže vedení Brnu vydrželo ani ne tři minuty, za domácí se trefil Adam Kulík. Buldoci byli v první třetině aktivnější a Pražany přestříleli, ale jelikož Valachovičův brejk v závěru gólem neskončil, byl stav po úvodní dvacetiminutovce 1:1.
Ve druhé třetině se opět rychle radovali Buldoci. Situaci dva na jednoho vyřešil Sedmera nahrávkou mezi nohama obránce na Jana Černovického, který kličkou překonal brankáře Hodíka. Ve 28. minutě však bylo znovu vyrovnáno, svému příjmení nedostál Matěj Netrefa. Poté měli Buldoci k dispozici hned dvě přesilovky, ale ani jednu využít nedokázali. Přesto se však Brno dostalo opět do vedení, střelu Lukáše Mráze si srazil do vlastní branky obránce domácích Prášek. A o minutu hry později se hosté radovali znovu, Černovický našel milimetrovou přihrávkou Adama Zukala a mladý útočník se nemýlil. Před přestávkou však Start zásluhou Radima Slunečka snížil, a tak se šlo do šaten za stavu 4:3 pro Bulldogs.
Úvod do třetí třetiny příliš šancí nepřinesl, ale poté se s góly roztrhl pytel. Ve 49. minutě zvýšil střelou od mantinelu nejproduktivnější hráč Buldoků Lukáš Mráz. V 51. minutě se pak neskutečně trefil Adam Zukal, který vymetl horní růžek Hodíkovy branky a upravil na 6:3. Sedmý gól mohl přidat Svatoň, ale jeho únik gólem neskončil. Start se rozhodl pět minut před koncem odvolat brankáře a zkusit vyrovnat v šesti. A to se domácím málem podařilo – čtvrtý gól Startu vstřelil Martin Fenik a pátý gól Matyáš Netrefa, a dvě minuty před koncem to bylo jen o gól. Okamžitě po buly se však dostal k zakončení Filip Sedmera, který backhandem zvýšil na 7:5. Minutu před koncem pak trefil odkrytou domácí branku Roman Chovan a slovenský forvard mohl oslavit svůj první gól v A týmu. Deset sekund před koncem pak přidal ještě devátý gól Brna Michal Valachovič. Ani to ještě nebylo vše, finální úpravu skóre provedl až v čase 59:54 domácí Adam Kulík, který se podobně jako Sedmera prosadil hned po buly. Buldokům to však vadit nemuselo, domů se vrací s výhrou 9:6.