Buldoci uspěli proti Chomutovu a jsou třetí

Mužský A tým potvrdil roli favorita a ve 22. kole 1. ligy mužů porazil DDQ Florbal Chomutov 7:5. Díky zaváhání Hattricku, který doma nestačil na Znojmo, se posouvají v tabulce soutěže na třetí pozici.
Jakub Hanák | 22.1.2023

Buldokům skvěle vyšla úvodní dvacetiminutovka. Hned z první střely v zápase se mohl radovat Adam Konečný, který zužitkoval přihrávku Lukáše Mráze a překonal Lukáše Kříže, brankáře Tatranu Střešovice. Další minuty pak patřily Lukáši Gregrovi, který nejprve dorazil střelu Matěje Surkoše a o chvíli později překonal Kříže znovu, tentokrát po akci Filipa Sedmery. Ve 14. minutě se sice o snížení postaral chomutovský Jakub Holovej, ale Buldoky to nerozhodilo. V poslední minutě první periody přidal čtvrtý gól Lukáš Mráz.
Do druhé části však hosté vstoupili aktivně a snažili se s nepřízní skóre něco udělat. To se jim podařilo ve 23. minutě, kdy druhý gól Chomutova vstřelil Matyáš Bláha. Bulldogs však nenechali Chomutov převzít otěže zápasu a před koncem druhé třetiny přidali další góly. Ve 36. minutě nádherně prokličkoval celé hřiště Martin Svatoň a nekompromisně překonal Kříže. Ve 39. minutě pak právě Svatoň nabil Lukáši Gregrovi, který si připsal první hattrick v novém dresu.
Třetí třetina však ze strany Bulldogs příliš povedená nebyla. Hned v úvodu snížil po zbytečném vyloučení domácích Petr Linc. V 55. minutě pak domácím přidělal vrásky Michael Petráň, který snížil na 6:4. O dvě minuty později utkání ještě více zdramatizoval Vojtěch Andrášek, ale Buldoci vedení nepustili. Gólem do prázdné branky uzavřel gólový účet zápasu Michal Pešák, tři body tak zůstávají doma.
Úspěšnou premiéru mezi muži si odbyl obránce Adam Zoubek. Díky zaváhání Hattricku v utkání s předposledním Znojmem poskočili Buldoci na třetí příčku v tabulce.