Buldoci si finále nezahrají

Buldoci se po dlouhé vánoční pauze mohli v novém roce těšit na první utkání s nádechem play-off. K semifinále Poháru ČFbU přijel do Brna navíc velmi kvalitní soupeř z Mladé Boleslavi. Buldoci měli šanci na postup do svého pátého finále, ale soupeř v utkání jasně dominoval a vystavil jim ráznou stopku.
Už začátek napověděl, jak se bude utkání vyvíjet. Zatímco brněnským dělalo napadání hostů velké problémy v rozehrávce, v pohybu a rychle kombinujícím hostům nedělal platonický tlak od borců v oranžovém žádné problémy. Hned co se rozeběhla druhá minuta utkání, povolila brněnská obrana několik delších nahrávek a na konci byl Gruber, který prostřelil Kuhna od levého mantinelu přízemní střelou na přední tyč. Boleslav pokračovala v produkci šancí a několikrát se zaskvěl strážce domácí svatyně. V čase 10:06 už ale Kuhn nestačil na projektil z levého mantinelu od Jelínka. Poté navíc Bauerovi nevyšla rozehrávka, balónku se zmocnil Pluhař a vymetl všechny pavouky z levé šibenice. V 15. minutě se připomněl loňský nejlepší střelec Buldoků Krajcigr, když zůstal za obranou sám před Kuhnem, kterého si položil a bez problémů zavěsil. Stále to nebylo vše. Dvě minuty před koncem první třetiny se z poměrně těžkého úhlu z levého mantinelu odhodlal ke střele tahem Gruber a ta prošla na přední tyči až za Kuhna. Pro něj to byla poslední kapka a přepustil pro zbytek utkání své místo Bartkovi.

Od druhé části se obraz hry vyrovnal. V úvodu pěkně pálil z dálky Tichý, ale jeho střela o fous minula branku Rytycha. Poté předvedl famózní zákrok Bartek proti Natovovi. V čase 26:41 byl vyloučen za nenápadný faul na polovině hřiště domácí Hronek a Boleslav využila výhodu po střele na středu volného Tadeáše Chrousta. Za necelou minutu se navíc od pravého mantinelu prosadil jeho bratr Tomáš, poté, co se krásně od levého mantinelu uvolnil Jelínek. Těsně před polovinou utkání se konečně prosadili i domácí. Sládeček vystihl rozehrávku, posunul na Hronka, který mu krásnou zadovkou míček připravil do pozice na středu a Sládeček střelou tahem o pravou tyč překonal Rytycha. Brňané kvůli několika zraněním a nedisciplinovaností několika hráčům hodně protočili sestavu. Jeden z nováčků Kazatel se hned dral z levé strany do zakončení, ale jeho pokus backhandem Rytych s vypětím všech sil zastavil.

Třetí třetina se v podstatě už jen dohrávala, protože o postupujícím bylo jasno možná už po třetině první. Tempo hry celkem opadlo a přibylo hodně chyb v rozehrávce na obou stranách. Velkou šanci měl Coufal, když ho krásně našel dlouhým pasem Žižka, ale nedokázal včas skákající míček zkrotit. Další pěknou šanci si vytvořil Tichý, když natáhl ke střele na své pravé straně, ale s míčkem přešel až k levému mantinelu, odkud vyslal dělovku tahem, kterou bohužel zastavila pravá tyč. A tak v závěru ještě udeřilo na druhé straně. V 58. minutě se uvolnil od mantinelu na střed Pluhař, nalákal na sebe pozornost celé obrany a nakonec uvolnil Kološe, který zakončoval do odkryté brány. Konečnou podobu výsledku dal potom střelou tahem Křenek. Výsledek utkání 1:9 bohužel tak nějak odpovídal předvedenému výkonu na hřišti. Buldoci mají šanci na nápravu dojmu ze svého představení v sobotu na hřišti rivala z Vítkovic.

itelligence Bulldogs Brno -  Florbal MB 1 : 9
branky:
30. David Sládeček (Matěj Hronek) - 2. Jakub Gruber (Josef Pluhař), 11. Jan Jelínek (Jan Natov), 14. Josef Pluhař (-), 15. Radek Krajcigr (Jiří Curney), 19. Jakub Gruber (Jan Jelínek), 29. Tadeáš Chroust (Petr Krzyžanek), 29. Tomáš Chroust (Jan Jelínek), 58. Petr Kološ (Josef Pluhař), 59. Radim Křenek (Petr Novotný); rozhodčí: Jiří Filipčík - Ondřej Filipčík; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; v oslabení: 0:0; diváků: 92; zásahy brankářů: Filip Kuhn 6, Kryštof Bartek 11 – David Rytych 19; po třetinách: 0:5, 1:2, 0:2;