Buldoci se vrátili na vítěznou vlnu, Aligators porazili 9:4

Úspěšné šesté kolo 1. ligy mužů mají za sebou brněnští Buldoci. V Křenovicích si poradili s Aligators 9:4, rozhodla hlavně druhá třetina. Premiéru mezi muži si odbyl junior Jakub Hanzelka. 
Jakub Hanák | 1.10.2022

Domácí Aligators měli lepší vstup do utkání, ve 14. minutě otevřel skóre nejlepší střelec soutěže Pavel Zbořil. Vedení však hráčům v bílém vydrželo jen 31 sekund, brankáře Prokeše nachytal přesnou střelou pod ruku Lukáš Mráz a bylo srovnáno. V 17. minutě se pak skvělou střelou do horního růžku blýskl Lukáš Kvapil a Buldoci vedli.
Po poněkud vlažnější úvodní třetině ale Buldoci do té druhé vletěli jako uragán. Na 3:1 zvyšoval střelou z osy nikým nehlídaný Filip Sedmera, na kterého navázal o chvíli později milimetrovou střelou z ostrého úhlu Miroslav Kladivo. Bulldogs během první půlky druhé třetiny soupeři téměř nepůjčili míček a na 5:1 zvýšil další dokonalou střelou Josef Žižka. Ve 32. minutě vstřelil šestý gól hostů Lukáš Mráz a s Aligators to vypadalo zle. Závěr druhé dvacetiminutovky ale Buldokům moc nevyšel a po sérii chyb v rozehrávce snížil domácí Pavel Zbořil.
Do třetí třetiny vstupovali Aligators v přesilovce, kterou bleskově využil svým třetím gólem kanonýr Zbořil. Buldoci se však snížením na 6:3 nenechali rozhodit a také využili přesilovku, po dlouhé kombinaci nabil Lukáš Mráz jmenovci Kvapilovi, který podruhé v utkání prostřelil Prokeše. Ve 47. minutě si dokázala trojice Žižka – Sedmera – Zukal bravurně poradit s přečíslením a Bulldogs vedli již 8:3. Devátý gól pak přidal Jan Černovický, kterého obrana Klobouků nechala projít středem hřiště až do střelecké pozice. Závěr zápasu pak patřil spíš domácím, kteří ještě kosmeticky upravili skóre zásluhou Matyáše Zouhara. Konečný stav tak byl 9:4 pro Buldoky, kteří si tak střelecky spravili chuť po nevydařeném duelu s Gullivers.